Brieži kotletēs • IR.lv

Brieži kotletēs

Video ekrānuzņēmums, kas uzņemts pagājušā gada 9. decembrī Saldus novada Jaunlutriņu pagastā uz autoceļa Saldus—Kuldīga
Ilze Šķietniece

Ko izmeklēšana noskaidroja par briežu šaušanu no braucošas automašīnas Saldus pusē?

Visticamāk, neviens nekad par šīm nelikumīgajām medībām neuzzinātu, ja garāmbraucēja nebūtu sākusi filmēt briežu baru, ko pamanīja skrienam pa lauku. Video redzams, ka brīdī, kad dzīvnieki tuvojas šosejai, no priekšā braucošā apvidus auto uz tiem sāk šaut. «Nē-ē-ē, ko tu dari?!» aizkadrā dzirdama izmisusi sievietes balss. Pa ceļu tobrīd pārvietojās vēl citas automašīnas, arī pretējā virzienā. 

Kad Latvijas Mednieku savienības vadītājs Jānis Baumanis šo video saņēma WhatsApp sarakstē pērn decembrī, viņš to ievietoja organizācijas Facebook kontā, aicinot Valsts meža dienestu un policiju izvērtēt situāciju. «Mednieku starpā tādiem nav vietas!» Baumanis rakstīja toreiz un to pašu atkārto tagad Ir.

Publicētais video strauji izplatījās arī sociālajos tīklos, izraisot sabiedrības un ekspertu sašutumu par acīmredzamiem Medību likuma un drošības pārkāpumiem. Pēc tam janvārī sašutumu izraisa administratīvais sods, ko Valsts meža dienests uzlicis vainīgajiem. Lai arī maksimālais iespējamais, tas šķiet par maigu, atzīst arī zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS). Ir nolēma noskaidrot, kādi fakti ir atklāti izmeklēšanā un ko vēl turpina noskaidrot policija kriminālprocesā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu