Trīs musketieri • IR.lv

Trīs musketieri

Eduards Griezītis (no kreisās) Jānis Pumpurs un Raivo Agulis, SIA RaRe Power dibinātāji un īpašnieki. Foto — Edgars Pohevičs
Ilze Šķietniece

Piesātinātajā metālapstrādes tirgū RaRe Power konkurē ar augstu kvalitāti un spēju ievērot termiņus

Pirms sešiem gadiem trīs draugi — Eduards Griezītis, Raivo Agulis un Jānis Pumpurs — nolēma, ka pietiekami ilgi strādājuši citu labā un pienācis laiks sākt savu biznesu. Likumsakarīgi tā bija metālapstrāde, kurā viņi iepriekš aptuveni desmit gadus uzkrāja pieredzi. Pirmos pasūtījumus paši savām rokām izgatavoja nelielā garāžā. Pāris gadu strādāja, stundas neskaitot. Pirmdienā atnāca uz darbu un tikai trešdienā devās mājās. Un tas nav pārspīlējums. Tā pamazām izdevās attīstīties, nostabilizēties, atrast savu vietu tirgū un kāpināt eksporta apjomu.

SIA RaRe Power ražotne atrodas netālu no Liepājas, Grobiņā. Uzņēmums izgatavo dažādu veidu metāla konstrukcijas — sākot no pavisam sīkām detaļām datoriem, beidzot ar pāris tonnu smagām konstrukcijām traktoriem. Piektā daļa produkcijas nonāk aiz valsts robežām, galvenokārt Skandināvijā. 

Kamēr kompānijas īpašnieki cehā fotografējas, kāds kolēģis Eduardu, Jāni un Raivo nosauc par trim musketieriem. Vēlāk sarunā jūtams, ka tādi viņi arī ir. Viens par visiem, visi par vienu. Uz jautājumu, vai, trijatā pieņemot lēmumus, neveidojas pārāk garas diskusijas, viņi atbild ar parunu: trīs galvas gudrākas par vienu. Reizēm, protams, domas ir dažādas, tomēr mērķi un nākotnes vīzija neatšķiras.

Šāviens tumsā

To, ka grib un var veidot savu uzņēmumu, Jānis, Raivo un Eduards sajuta pēc apmēram desmit gadu darba citiem piederošās kompānijās. Bija strādājuši dažādās pozīcijās — gan pie darbgaldiem, gan vadošos amatos —, tāpēc šķita, ka uzkrāta pietiekami liela profesionālā pieredze, lai apzinātos riskus un neatkārtotu tās pašas kļūdas, ko priekšgājēji. Tomēr izaicinājumu bija vairāk, nekā gaidīts. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu