Izšķirošais gads • IR.lv

Izšķirošais gads

1
Pauls Raudseps

Tramps ir pārvērtis republikāņu partiju par sektu, kurā ir tikai viens pravietis

Pirmdien Aiovas štata sniega klātajos kukurūzas laukos izskanēja starta šāviens ASV prezidenta vēlēšanu kampaņai, kuru nelabvēlīgs iznākums ir lielākais drauds Rietumu liberālajām demokrātijām un starptautiskajai stabilitātei kopš Padomju Savienības pazušanas no pasaules kartes pirms vairāk nekā 30 gadiem.

Pārsteigumu nebija. Donalds Tramps prērijas spelgonī trāpīja desmitniekā. Aiovas priekšvēlēšanās Tramps ieguva 51% balsu, par gandrīz 30 procentpunktiem vairāk nekā otrās vietas ieguvējs Rons Desantiss.

Citādi nemaz nevarēja būt, ja tic Trampa pirms balsošanas publiskotajai reklāmai, kurā pilnā nopietnībā diktors paziņo, ka Trampa dzimšanas dienā, 1946. gada 14. jūnijā, «Dievs aplūkoja savu iecerēto paradīzi un teica — «Man ir nepieciešams kāds, kas to aprūpē» —, tāpēc Dievs mums deva Trampu».

Nav gan saņemts neatkarīgs apstiprinājums par Debesu tēva politiskajām simpātijām, Viņa preses eņģeļu telefoni ir vai nu izslēgti, vai atrodas ārpus uztveršanas zonas, tomēr pat bez Visaugstākā svētības Tramps ir pārvērtis republikāņu partiju par savu sektu, kurā ir tikai viens pravietis, un tas ir Donalds.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu