Ķīnas dārzeņi • IR.lv

Ķīnas dārzeņi

8
Aivars Ozoliņš

Pekinas apmaksātais deputātu ceļojums ir klasiska korupcija

Ainārs Šlesers kā bojāts kompass vienmēr rāda uz austrumiem, kur liela un tumša nauda. Politika viņam ir tikai līdzeklis, lai piezīstos šīs naudas straumēm. Taču izskatās, ka nupat Buldozeram salūzis arī personiskās drošības modulis. Nobraucis kopā ar vēl dažiem Saeimas deputātiem uz Ķīnu, šis līksmi lepojas, ka braucienu apmaksājot Ķīnas valdība. Faktiski pats atzīstas, ka ir nopērkams, tāpat kā vēl daži Saeimas deputāti.

Pagājušās nedēļas nogalē Šlesers sveica soctīklu lietotājus no Lielā Ķīnas Mūra un no pēdu masāžas salona, kurp kopā ar vēl septiņiem Saeimas deputātiem esot devies, «lai veicinātu sadarbību starp Latviju un Ķīnu». Tas uzreiz radīja virkni jautājumu.

Pirmkārt, brauciens nav Saeimas apstiprināts komandējums, tātad ir privāts. Šlesera teiktais, ka Latvijas un Ķīnas parlamentu sadarbības grupas pārstāvji esot saņēmuši kaut kādu «oficiālu ielūgumu», nepadara to par oficiālu komandējumu. Saeimā ir komandējumu kārtošanas kārtība, bet šajā gadījumā prezidijā iesniegums par komandējumu nav iesniegts, tātad nav arī apstiprināts. Arī Ārlietu ministrija vizītes organizēšanā nepiedalījās, tātad brauciens ir šo deputātu privāta iniciatīva.

Tāpēc, otrkārt, Šlesera vientiesīgi pavēstītais, ka «Latvijas delegācijas visus izdevumus sedz Ķīnas valdība», ir, iespējams, vaļsirdīgākā atzīšanās kukuļa pieņemšanā, kāda līdz šim no politiķiem dzirdēta. Skaidrs, ka tas piesaistīja KNAB uzmanību. Birojs vērtēšot braucienu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu