Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pirmās instances tiesa 20. decembrī bijušajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam kukuļņemšanas lietā piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem ar liegumu ieņemt valsts un pašvaldību amatus piecus gadus, kā arī vairāk nekā gadu ilgu probācijas laiku. Viņam arī piespriesta mantas konfiskācija. Apsūdzētajam uzņēmējam Mārim Martinsonam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar mantas konfiskāciju. Apsūdzētie spriedumu pārsūdzēšot.

Finanšu grūtībās nonākušajai Rēzeknes pilsētai, kuras mērs Aleksandrs Bartaševičs (Kopā Latvijai) atstādināts no amata, ir 13,7 miljonu eiro neuzrādītas finanšu saistības. Turklāt pilsētas budžets tika apstiprināts bez izdevumiem un resursiem to segšanai vismaz 8,68 miljonu apmērā, revīzijā atklāja Valsts kontrole. Rēzeknes budžetā nākamgad varētu būt vēl lielāks deficīts — ap 20% no budžeta apjoma, teica finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV). Pašvaldībai dots laiks situāciju stabilizēt līdz 22. janvārim, pēc tam valsts varētu nākt palīgā. Bartaševičs noliedz problēmas un saskata politisku pasūtījumu.

Latvijā 2022. gadā nabadzības riskam bija pakļauti 419 tūkstoši jeb 22,5% iedzīvotāju — tikpat daudz bija arī 2021. gadā, informēja Centrālā statistikas pārvalde.

Valsts iestāžu darbiniekiem ir pienākums būt lojāliem Latvijas Republikai un tās Satversmei, paredz Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā. Nelojālus darbiniekus varēs atbrīvot no darba.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu