Aleksandrs ir visur • IR.lv

Aleksandrs ir visur

6
Bijušais Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (pa labi) kopā ar Alekseju Stecu, kurš tagad oficiāli pilda mēra pienākumus. Foto — Māris Justs
Dinija Jemeļjanova, LTV, speciāli Ir

Rēzeknes budžetā trūkst vairāku miljonu eiro, un domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ir atstādināts no amata par nozīmīgiem pārkāpumiem. Taču ietekmi pašvaldībā viņš nav zaudējis

Aleksandra Bartaševiča vēlētāji nav jāmeklē nomaļos hruščovku mikrorajonos. Viņi Rēzeknē ir visur. Vairāk nekā 63% no balsotājiem iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās atbalstīja mēra sarakstu, Saskaņa pārliecinoši uzvarēja visos pilsētas iecirkņos. Lielākā daļa Bartaševiča vārdam pievilka plusu.

Mīnusi pašvaldības budžetā, par kuriem zina nu jau visā Latvijā, nav viņa, domes vai administrācijas vaina — tā saka 14 gadus pilsētā valdījušais mērs, un tā domā viņa vēlētāji. Valsts liekot maksāt lielākas algas, Eiropas Centrālā banka palielinājusi kredītprocentu likmes, vēl arī kurināmā un enerģijas izmaksas pieaugušas.

Uzskaitījums, kāpēc trūkst naudas, lasāms vasarā iznākušajā pašvaldības izdevuma Rēzeknes Vēstnesis numurā. Krāsaino avīzi, kas divreiz mēnesī iekrita gandrīz katra rēzeknieša pastkastē, vairs nedrukā — to paredz rīcības plāns pašvaldības finanšu stabilizācijai. Toties Bartaševičs joprojām dzirdams radio Rēzekne ēterā un nu jau aizvien biežāk Facebook un TikTok tiešraidēs. «Budžeta nepietiekamība» un «īpašais finanšu stāvoklis» — ar šādām frāzēm viņš cenšas noniecināt problēmas nozīmīgumu.

Taktika ir pašvaldībās ierastā — vainot valdību. «Ja grib attīstīt Latgali, tad jāatbalsta arī viss pārējais, kas attiecas uz mūsu attīstību. Nevis likt šķēršļus pašvaldības attīstībai,» tā Bartaševičs rēzekniešus uzrunāja jau klātienē, mītiņā pie domes. «Piešķiriet mums kredītus, uz kuriem mēs esam tiesīgi pretendēt!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu