Pavairo uzkrājumus ar viedtelefonu! • IR.lv

Pavairo uzkrājumus ar viedtelefonu!

Ilustrācija — Freepik
Jānis Vēvers

Daudzas akciju tirdzniecības platformas izstrādājušas mobilās lietotnes vai ērti lietojamas mobilās versijas, kas ļauj tirgoties biržā cauru dienu un no jebkuras vietas

Eiropas Centrālās bankas lēmums regulāri paaugstināt starpbanku aizdevumu likmes taupīgajiem cilvēkiem pēc ilga pārtraukuma atkal sniedzis iespēju pavairot uzkrājumus ar termiņnoguldījumu vai krājkontu palīdzību. Tomēr ne visus aizrauj stabilais, bet ne pārāk straujais kapitāla uzkrājums, noguldot naudu bankā uz procentiem. Ambiciozajiem piemērotāka ir naudas investēšana vērtspapīros, un mūsdienās darbošanās biržā patiešām kļuvusi ļoti vienkārša. Vajadzīgs tikai bankas konts, mobilā lietotne un zināšanas par akciju tirdzniecības principiem, no kurām arī būs atkarīgs, vai izdosies tikt pie kārotās peļņas. 

Tomēr pēc klejošanas pa dažādām akciju tirdzniecības platformām ikvienam jāatrod sev piemērotākā, jo vienas vislabākās nav. Katrai lietotnei ir savi plusi un mīnusi. Viena izceļas ar ļoti ātriem darījumiem, citā lēmumu pieņemšanā palīdz mākslīgais intelekts, vēl kāda piedāvā mācību kontu, kurā apgūt tirdzniecības viltības bez īstas naudas. Liela nozīme ir arī komisijas maksu apjomam un piemērošanas kārtībai, kā arī platformas aptvertajiem tirgiem. Proti, dažas specializējas uz ASV vai Āzijas biržām, citām uzmanības centrā ir Eiropa. 

Svarīgi arī tas, cik prasmīgs biržas darījumos ir katrs lietotājs. Vienam būs vajadzīga iesācēja lietotne ar pamācībām, bet cits ir gatavs uzreiz mesties vērienīgos darījumos.

Sākumam vienkāršākās

Gadu gaitā izkristalizējušās vairākas lietotāju par labām atzītas lietotnes iesācējiem. No dažādām aptaujām izriet, ka viens no piemērotākajiem rīkiem ir eToro. Tas aptver Lielbritānijas, ES un Āzijas biržas un sola investoriem no Eiropas veikt darījumus bez komisijas maksas. Šim rīkam ir salīdzinoši laba mobilā lietotne ar sociālo tīklu elementiem, kas ļauj kopēt citu tirgotāju darbības. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu