Vienmēr var labāk • IR.lv

Vienmēr var labāk

Marija Leskavniece

Es jums izstāstīšu, kā iekritu. Bija agrs rīts, un manam paziņam pazudis telefons. To atrast solīja uz ātru roku internetā uzieta lietotne. Pakalpojuma maksa tikai pārdesmit centu. Es nevērīgi samaksāju tos dažus centus no sava konta, jo paziņam bija pazudis telefons un tātad nav pieejama Smart-ID lietotne. Pēc divām dienām atklāju, ka man atskaitīti 40 eiro. Izrādās, tas bija pakalpojums ar ikmēneša abonēšanas maksu.

Teikšu, kā ir, šo starpgadījumu atceroties, katru reizi nokaunos. Kaut arī viss beidzās veiksmīgi, un kontu platformā izdevās dzēst. 

Līdzīgi kā teicienā par veselo saprātu, kas nebūt nepiemīt visiem, tomēr pilnīgi visiem šķiet, ka viņi pieder pie tās sabiedrības daļas, kam tas ir, arī finanšu pratība liekas kaut kas pašsaprotams. Mūsdienīgam, ekonomikas aktualitātēm aktīvi sekojošam cilvēkam jau nu noteikti. Tomēr, jo vairāk par to domāju, jo vairāk saprotu, ka pret attiecībām ar naudu būtu jāizturas tikpat apzināti, kā pret jebkurām saistībām savā dzīvē. Tās nav pašsaprotamas, akmenī cirstas un nemainīgas.

Rīcībā ar naudu milzīga nozīme ir emocijām. 100 eiro vērtība dienu pirms algas un algas dienā būtiski atšķiras — ar vienkāršu piemēru šo fenomenu skaidro personīgo finanšu mentore Inga Bolukemini.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu