#VissNavSlikti • IR.lv

#VissNavSlikti

3
Nellija Ločmele

Beidzot ārzemju ziņu plūsmā starp asinīm un šausmām arī liela laba vēsts — Polijā vēlēšanu apmeklējuma rekords un būs atelpa no labējo populistu varas skrūvspīlēm, jo centriskā Pilsoniskā koalīcija ar partneriem ieguvusi vairākumu jaunajā parlamentā. #VissNavSlikti. Draudzene no Varšavas man rakstīja, ka kādā Vroclavas iecirknī rinda bijusi tik gara, ka simtiem cilvēku stāvējuši vēl pēc pusnakts un pēdējais balsotājs ticis līdz urnai trijos rītā. «Mēs labāk pagaidīsim četras stundas nekā vēl četrus gadus,» cilvēki teikuši. Starp citu, šajā iecirknī valdošā partija savāca knapi 6% balsu.

Tikmēr mums Latvijā ir jomas, kurās cerības uz labām pārmaiņām jau ir nosirmojušas. Viena tāda noteikti ir transporta infrastruktūra. Ceļu būvē kartelis uz karteļa, «jaunos» vilcienus gaidām jau visu Ir pastāvēšanas laiku, Rail Baltica projektā strauji uz priekšu iet tikai izmaksas.

Šajā numurā atgriežamies pie tēmas, kurā nepatikšanas prognozējām jau pirms trim gadiem — tas ir pusmiljardu vērtais iepirkums autobusu pārvadājumiem reģionos. Šķēles un Šlesera ģimenēm piederošais Liepājas Autobusu parks tajā tika pie krietna tirgus pīrāga, bet ir aizrijušies un regulāri nespēj visus reisus izpildīt. Sodi par to ir smieklīgi mazi. Jaunais satiksmes ministrs sola rīkoties, gaidīsim rezultātus.

Noslēgumā atgādinājums visiem, kas vēlas drusku apspēlēt inflāciju, — vēl līdz 23. oktobrim varat abonēt Ir nākamajam gadam par īpašo agro cīruļu cenu. Nenokavējiet paši un pamudiniet draugus, radus un kolēģus! Un paldies, ka lasāt Ir, jo lasītāju interese ir katras nedēļas vislabākā ziņa redakcijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu