5 interesanti koncerti augustā • IR.lv

5 interesanti koncerti augustā

Čellists Miša Maiskis. Publicitātes foto
Gunda Miķelsone, speciāli Ir

3. augustā Dzintaru koncertzālē Miša Maiskis. Jubilejas koncerts
Rīgā dzimušais un Dārziņskolā mūzikas pamatus apguvušais Miša Maiskis ir vienīgais čellists pasaulē, kurš mācījies gan pie Mstis­lava Rostropoviča, gan pie Gregora Pja­ti­gor­ska — šāda leģendu kombinācija nav laimēju­sies nevienam citam mūziķim. The New York Times viņu reiz nosauca par ugunsmetēju, akcentējot Maiska emocionāli jaudīgo spēli, kas vienlīdz labi atklājas gan Johana Se­bas­tiāna Baha čella svītu lasījumā un klasiski romantiskās partitūrās, gan mūslaiku mūzikas vispārsteidzošākajos atklājumos. Kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā čellists atgriezīsies sev mīļajā Dzintaru koncertzālē, piedāvājot klasicisma un romantisma čella repertuāra stūrakmeņus. Klasiska elegance vienos Volfganga Amadeja Mocarta 23. simfoniju un Jozefa Haidna Pirmo čellkoncertu, bet romantiska smeldze vīsies Pētera Čaikovska un Maksa Bruha nošu rakstos.
Dzintarukoncertzale.lv

Dziedātājs un trompetists Bonijs Fīldss.
Publicitātes foto

No 10. līdz 13. augustam dažādās koncertvietās Bonijs Fīldss. Blūza un fanka karalis
Par «grūvīgo viesuļvētru» dēvētā amerikāņu dziedātāja un trompetista Bonija Fīldsa mūzika ir retrofutūristiska blūza un fanka apvienojums. Četros koncertos Ulbrokā, Rēzeknē, Zvejniekciemā un Liepājā Fīldsam pievieno­sies ģitārists Jānis Kalniņš, basists Mār­cis Kalniņš, taustiņinstrumentālists Atis An­der­sons un bundzinieks Raitis Kalniņš. Visi kopīgi iedzīvinās mūziku no Bonija Fīldsa pēdējā studijas albuma Bump City, kā arī ļaus ielūkoties mūziķa topošajā studijas ierakstā, kas klajā nāks septembrī. Franču izdevums Libération reiz rakstījis, ka viena pati Bonija Fīldsa trompete ir veselas Džeimsa Brauna trompešu grupas vērta — ir laiks par to pārliecināties!
Latgalesgors.lv
Lielaisdzintars.lv
Bilesuparadize.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu