Grib būt Dūdars • IR.lv

Grib būt Dūdars

3
Māris Vītols. Foto — Gatis Rozenfelds
Anda Burve-Rozīte

Jaunais Nacionālā teātra direktors Māris Vītols (51) par prioritāti uzskata uzspīdēšanu Eiropas nacionālo teātru kopainā

Par tikšanās vietu intervijai Māris Vītols izvēlas itāļu restorānu Monterosso Vecrīgā. Elektroniskajā ēdienkartē viņš labi orientējas un laipni piedāvā sākt ar ravioli. «Jūs esat veģetāriete?» viņš no zila gaisa uzmin un gādīgi meklē kartē šādu iespēju. 

Restorāna dārgie ēdieni, dzērieni un retro mēbeļu vide ar baltiem galdautiem ir atbilstoša viņa rocībai un dzīvesstilam. Gadsimtu mijā tikai 27 gadu vecumā kā Tautas partijas politiķis Vītols pabija izglītības ministra amatā, bet vēl pēc laika no publiskās skatuves pazuda — nodarbojās ar biznesu, finanšu tirgiem. Pats stāsta — bijis tik veiksmīgs, ka kopā ar dzīvesbiedri sācis laikmetīgās mākslas kolekcijas veidošanu. 

Šis gads Vītola dzīvē deva jauna izaicinājuma iespēju: viņš pieteicās konkursā uz Nacionālā teātra direktora vietu. Uzvarēja. Lauri gan nāca ar zināmu rūgtumu: līdzšinējais teātra radošais līderis Elmārs Seņkovs publiski izteicās, ka jaunā direktora nākotnes vīzijas būvēšanā nav piedalījies. Tas raisīja jautājumu, vai dialogs vairs vispār iespējams. 

Kā īsti ir un ko Vītols piedāvā, uzņemoties teātra vadīšanu, viņš stāsta intervijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu