Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pirmdienas naktī tika saspridzināts un daļēji iebruka viens no Krievijas okupētās Krimas tilta laidumiem. Divi cilvēki gājuši bojā. Ukrainas mediji un ASV telekanāls CNN ziņo, ka tā bijusi Ukrainas valsts drošības dienestu un jūras spēku īstenota operācija. Reversā kustība uz tilta, kas savieno Krimas pussalu ar Krieviju, atjaunota 18. jūlija naktī. Foto – Scanpix

Karš Ukrainā. 73. nedēļas galvenie notikumi

NATO samitā Vilņā alianses līderi vienojās, ka Ukraina uzaicinājumu pievienoties NATO saņems pēc kara beigām, kad dalībvalstis vienosies un Kijiva izpildīs nosacījumus.

Ukrainas austrumos ir sarežģīta, taču kontrolējama situācija — okupanti savus galvenos spēkus sakoncentrējuši Harkivas rajona ziemeļaustrumos Kupjanskas virzienā, bet Bahmutas virzienā pārsviež rezerves, pirmdien paziņoja Ukrainas sauszemes spēku komandieris Oleksandrs Sirskis. Ukrainas pārstāvji pēdējā laikā arvien biežāk norādījuši, ka krievu okupanti aktivizējas Kupjanskas un Limanas rajonā, kas abi pērn tika atbrīvoti no Krievijas armijas. Pirmdien ukraiņi ziņoja, ka šajā apvidū krievi savilkuši vairāk nekā 100 000 karavīru un 900 tanku.

Ukrainas armijas virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs intervijā laikrakstam The Washington Post atzina, ka ukraiņi dod triecienus arī Krievijas teritorijai. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam sasniedza 239 010 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Ukraina apstiprināja, ka ir saņēmusi no ASV kasešu munīciju. Eiropas Parlaments atbalstīja plānu palielināt Eiropas Savienības munīcijas un raķešu ražošanas jaudu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu