Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

8. jūlijā Saeimā nododot Valsts prezidenta svinīgo solījumu, amatā stājās Edgars Rinkēvičs. Pirmdien viņš devās pirmajā darba vizītē uz Igauniju, kur tikās ar prezidentu Alaru Karisu, premjerministri Kaju Kallasu u. c. Ārlietu ministra pienākumus pagaidām pildīs premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Skaidrība par valdības koalīcijas nākotni gaidāma līdz vasaras beigām, informēja premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) pēc sarunām ar ZZS un Progresīvajiem, ar kuriem Jaunā Vienotība esot vienisprātis par veselības aprūpi. Nacionālā apvienība gaida no Kariņa un JV «skaidru izšķiršanos» par valdības aprisēm, taču savu nostāju nemainīs, teica aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

Šī gada jūnijā, salīdzinot ar 2022. gada jūniju, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 7,9%, vēsta Centrālā statistikas pārvalde. Lielākā ietekme uz patēriņa cenu izmaiņām bija pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem. Šajā grupā cenas gada laikā kāpa par 14,4%, visvairāk — par 31,1% — auga maizes cena.

Latvijas un Kanādas aizsardzības ministres Rīgā parakstīja apņemšanos palielināt Kanādas vadīto NATO kaujas grupu Latvijā no bataljona līdz brigādei. Pirms NATO samita ar Latvijas amatpersonām tikās Kanādas premjerministrs Džastins Trudo, Itālijas premjerministre Džordža Meloni, Grieķijas premjerministrs Kirjaku Micotakis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu