Jāņu vainags • IR.lv

Jāņu vainags

Aivars Ozoliņš

Saulgriežos valdība vēl nenorietēs, taču jūlijā var paplašināties

Viens no pašlaik karsti apspriestajiem nacionālās identitātes jautājumiem — vai pie latviskas aukstās zupas vajag kartupeli kā leišos? Turpat interneta tīklos burbuļo gandrīz tikpat svarīgi minējumi, kas notiks ar valdību un kāpēc tas nav noticis jau līdz Jāņiem. Zīlētājus gaida atklājums, ka, lai arī cik cītīgi mestu vaiņagus ābelē un skatītos ūdenī, valdības grieži nesakrīt ar vasaras saulgriežiem.

Taču dūšīga apdziedāšanās sākās uzreiz pēc Valsts prezidenta ievēlēšanas maija pēdējā dienā, kad valdības ģimenes galva Krišjānis Kariņš jeb Transformators caur puķēm pavēstīja, ka gribot saimes «paplašināšanu» ar gājējiem no divām opozīcijas partijām.

Puķe pie puķes, un Jāņu vaiņags top itin košs.

Saeimas virsaitis Edvards Smiltēns, kas mēdzot sazināties ar Satversmes garu, nu ir satraucies, ka ministrijās «visi sēž uz koferiem», gaidīdami jaunu ministru ierašanos, tāpēc tur nekas nenotiekot. Tikmēr ministri, tieši otrādi, gandrīz bez lamāšanās žigli sakasīja savos budžetos Kariņa paprasītos 140 miljonus tautas veselībai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu