Atkal spārnos • IR.lv

Atkal spārnos

4
Nellija Ločmele

Lielā kofera pakošanu esmu atlikusi uz pēdējo brīdi, jo tuvākajās dienās vēl pāris citu lidojumu, taču šī ir mana pēdējā aizokeāna piedzīvojumu sleja — nākamnedēļ jau atgriežos mājās.

Pulkstenis rāda pāri pusnaktij, bet laukā ir 30 grādu karstums. Šķiroties no Amerikas, daudzas lietas pieminu ar pateicību un prieku, taču Fīniksas svelme gan nav starp tām.

Kas ir? Jaunas zināšanas un prasmes manā profesijā — ļoti atsvaidzinoši, ja daudzos darba gados noslīpētu meistarību var papildināt ar kaut ko pilnīgi jaunu un izbaudīt mācekļa lomu. Vērtīgi kontakti, kas nav vienkārši LinkedIn klikšķis, bet īstas sarunas un kopēji darbi. Unikāls līderības treniņš un pieredze komandā, ko veido ducis cilvēku no dažādām pasaules malām un atšķirīgām kultūras tradīcijām.

Starp citu, ja vēlaties pārbaudīt savas sadarbības spējas un līdera dotības, iesaku jums jautru testu, kas prasīs tikai 20 spageti makaronus, metru skoča un gabaliņu zefīra. Dažu cilvēku komandai 18 minūšu laikā no šī visa jāuzbūvē maksimāli augsta, stabila struktūra ar zefīru virsotnē. Vairāk uzzināsit, meklējot internetā marshmallow challenge. Manas komandas rezultāts bija 74 cm. Dodiet ziņu, ja jums izdodas glaunāks rekords!

Tomēr vislielākā dāvana šajā mācību gadā ir jauni draugi. Viņu dēļ ne tikai Indija, Koreja vai Zimbabve ir ieguvusi personiskus vaibstus manā pieredzē, bet šīs satikšanās ir likušas man ar svaigu aci paraudzīties uz Latviju un Eiropu — novērtēt tās brīvības, kuras mums kļuvušas pašsaprotamas, taču patiesībā ir grūti izcīnītas, īpaši sargājamas un ļoti daudziem pasaulē joprojām tikai tāls sapnis.

Komentāri (4)

Sskaisle 25.06.2023. 21.57

Patiesībā es neprotu uzrakstīt, cik nemierīga es jūtos.
Es Rīgā redzu tik daudz jaunus krievu vīriešus,ne vietējos, kā nekad agrāk. TV runā kremlis, NBS izlaupīts, no inflācijas sekām valsts glābj savus ierēdņus un lielo algu saņēmējus, nevis visus pilsoņus, ždanoka vispār gavilē…. Rīt uz darbu jāiet, bet nāk virsū tāds pesimims – kāda jēga strādāt, ja ar to algu pat minimālās vajadzības nevarēs nodrišināt.
Jābēg no tādas valsts kā no bandītiem, un kāpēc ?
Ko dos NATO aizsardzība , ja cilvēki vairs neticēs un neuzticēsies valsts varai?
Un kā ticēt tiem skaistajiem vārdiem, ja notiekošais liecina par ko citu?

0
0
Atbildēt

1

    Andris Vītols > Sskaisle 27.06.2023. 00.45

    Vai tad ir tik slikti ? … … Pīlēns nāks- un labi būs… Ja nebūs labi, tad Šlesers nāks – atlaist Saeimu…. Garlaicīgi nebūs. … Latvieši sēdēs mājās, lai citi atkal ievēl Ždanoku, Ušakovu, Rosļikovu utt. … … … Kas ir labi? …. Biju gan Rimi, gan Maximā. … – joprojām strādā !!! …. Veikalu vadītāji un pārdevēji NAV AIZBĒGUŠI !!! … … Vai viņiem maksā vairāk nekā Jums ??? … … …

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > Andris Vītols 27.06.2023. 16.48

    nu Pīlēns nenāks, tas nu ir izlemts, nāks lembergs un Andri – tavi draugi šļesers un šķēle nekur nav aizgājuši , viņi tāpat valda mūsu ministriju kabinetos un preža pilī un saeimā – nevajag man te karināt savus kremļa makaronus

    un vēl – ir ne tikai slikti, bet ir ļoti slikti , jo viss sākas ar tādiem veciem un jauniem kremliniem, kā tu – tavuprāt, mediķiem un skolotājiem vajag tikpat mazas algas kā rimi un maximas kasierēm un ja streiko – un nedo dies kāda paņem uz streiku dārgu somiņu – tad ar koku pa muguru un miers mājās …

    nu tā ir Andri – jā tā ir kremļa propaganda, ka latvieši ir vergu – kalpu tauta, kas neprot savu valsti nosargāt , bet — ieej telos.lv – tur saruna par Krastiņa E. grāmatu – kāpēc Latvija tik ļoti atpaliek no citām Baltijas un Eiropas valstīm. Nepatīk Krastiņš – lasi citus medijus , ne tikai liberatisko IR – tur katru dienu, pat kremliskajos sabiedriskajos medijos ir par to , cik atpalikuši esam un ka nekas netiek darīts, lai situāciju uzlabotu.

    Tieši pretēji – tūlīt šī kremliskā vara lems par robežu atvēršanu krieviem, jo trūkst darbaspēka – latvieši pa vienām durvīm bēg prom, no šīs zagļu valsts, krievu ordas lepni nāk iekšā ….

    tā kā – turpini vien kladzināt – kāda tam nozīme

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 25.06.2023. 21.48

Nū…grūti saprast, kas notiek Latvijā un vai vispār vēl esam neatkarīga Latvijas valsts.

Kā lai es skaidroju to, ka sabiedriskie mediji Latvijā arvien biežāk !!!! par ekspertiem LTV programmās uzaicina ne tikai prokremliskos sludinātājus, bet nu jau arī pašus kremļa sludinātājus.

Tas cinisms ir grūti prātam.aptverams. Vienā brīdī rāda kremļa zvērības Ukrainā, nākošā brīdī šo idelogu slavas dziesmas un attaisnojumus slepkavībām.

Es šo situāciju uztveru kā kārtējo liecību Latvijas varas elites nespējai noturēt Latvijas piederību Eiropai. Korupcija, absolūts tiesiskais nihilisms, izglītības un medicīnas nozaru sagraušana līdz drupām, kultūras nepiejamība utt. Tad vēl tā situācija, ka valsts paaugstina par 50- 300% rēķinus par elektrību, par pārtiku, zālēm utt…..

Nellij, nedariet muļķības, palieciet Amerikā Baidens vai Tramps , bet vismaz būsiet paēdusi un drošībā.
Ne tā kā šeit…. diez visus mals miltos, vai tik vecos un nabagos…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu