Brīvajā laikā • IR.lv

Brīvajā laikā

Šovasar modes spirāle daudzējādā ziņā atgriezusies pie jau labi zināmā. Tomēr sāls ir detaļās — tieši tās vislabāk raksturo valkātāju un lietotāju

Piederības simboli
Modē atgriežas tendence nēsāt kreklus un cepures ar dažādu organizāciju un uzņēmumu simboliku. Staigāt ar apģērbu, ko rotā logotips vai pazīstams sauklis, ir daļa no identitātes — tas signalizē apkārtējiem, uz kādām kafejnīcām ej, kādu mūziku klausies, kāda ir tava politiskā pārliecība. Ražotājiem merch (latviski šo anglisko apzīmējumu aptuveni varētu tulkot kā mārketinga preces) ir iespēja izvietot bezmaksas reklāmu, patērētājiem — parādīt savu gaumi un izvēles. 


Kokteiļi
Kokteiļu stunda ir atgriezusies. Pirms pāris gadiem likās, ka uz katra stūra ir specializēts vīnu vai alus veikals un bārs, taču šobrīd aktuāli ir satikt draugus, lai iedzertu kokteili. Par labu kokteiļbāru liecina ne tikai tā dzērienu karte, bet arī uzkodas, ko pasniedz kopā ar stiprajiem dzērieniem. Sagaidiet trifeļu popkornu un saulespuķu sēklas ar vasabi garšu — dārgus kokteiļus vērts iet baudīt arī tāpēc, ka par piedzīvoto pēc tam var parunāties, apspriest gan bārmeņa roku veiklību, gan glāzes dekorācijas. 


Dabā ar ērtībām
Ir sākusies vasara, un brīvo laiku gribas pavadīt ārā. Bet ar stilu. Neatsakoties no sava ikdienas komforta līmeņa. Pēdējo gadu laikā Latvijā glempings jeb kempings ar ērtībām ir kļuvis ļoti populārs, un vietu, kur var palikt plašās luksusa teltīs ar elektrību, gultām izrullējamo paklājiņu vietā, dušu un tualeti, ir daudz un visos valsts stūros. Pērnruden pieliekamā dziļumos iebāztās telts striķi un mietiņi vairs nav jāmeklē.  


Skandināvu garša
Kardamons vairs nav tikai viena no sastāvdaļām sarežģītos garšvielu maisījumos. Pēdējo gadu tendence meklēt iedvesmu skandināvu dzīvesveidā, no hygge kultūras līdz nordic noir seriāliem, acīmredzami atbalsojas arī balto miltu pasaulē. Beķerejas un maiznīcas, kas seko līdzi aktuālajām tendencēm, ir uzķērušas kardamona eleganci. Arī Rīgā kardamona maizītes, kas populāras Skandināvijā, pamanāmas ne vienā vien kafejnīcā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu