Čau, baudi, bet neapēd zemeslodi! • IR.lv

Čau, baudi, bet neapēd zemeslodi!

Ieva Kalēja

Ceptuve Čau Artilērijas ielā 44

Tieši tik sirsnīgi uzrunā ceptuve Čau pie Ziedoņdārza. Tai ir lielisks veģetārais un vegānais piedāvājums, bet bez mazākās «pareizās dzīves» augstprātības vai fanātisma. Tas ir draudzīgs piedāvājums pamēģināt ēst citādi, lai padarītu nemanāmāku savu «pēdu» uz zemes. Starp citu, ir arī šis un tas ar vistu vai lasi. Pamatēdienu cenas no 6 līdz 16 eiro.

Maza un lietišķi jauka pasēdētava ar garu kopgaldu un soliņiem arī ārā. Pie sienas — smaidīgu īpašnieku portrejas un bildes ar visādiem augājiem. Piedāvājumā ir tīteņi, kas skan daudz mīlīgāk par «vrapiem», picas — bet tikai no pulksten trijiem, un tad jau te ir stāvgrūdām pilns, un dažādas citas ēdmaņas ar uzsvērtu vietējo produktu izmantojumu.

Aukstā zupa ar zaļo griķu kefīra pamatu — neprātīgi pavasarīga un garda, tīteņi gan ar gaumīgi žāvētu vistu, gan ar pelēko zirņu falafelu — krietni un sātīgi. Bet kronis visam ir saldais — kārtu kārtām griķu miltu biskvītiņš, burkānu želeja, skābināta ar cidoniju, dievīgs krēms ar smiltsērkšķiem un griķu kraukšķi. Turklāt, ja vien apmeklētāju skaits ļaus, kāds no īpašniekiem visu pasniegs un laipni izskaidros. 

Piedāvājumā dažādi bezalkoholiski dzērieni, pašu gatavotu kombuču ieskaitot, turklāt filtrēts ūdens — par velti, kā arī intriģējoši un lietpratīgi aprakstīti vīni un «burbuļi», ir arī alus. Hmm… Varbūt tiešām padomāt par paradumu maiņu? Vismaz ceturtdienās, piektdienās un sestdienās, kad strādā Čau.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu