Putras katls • IR.lv

Putras katls

3
Nellija Ločmele

Arizonā esmu pieradusi uz jautājumu par savu valsti atbildēt: «Latvija, Eiropa.» Studiju biedri par to mani velk uz zoba, taču regulāri satieku cilvēkus, kuri nav dzirdējuši par Latviju, tāpēc ērtāk šķiet uzreiz piesaukt kontinentu.

Aizvadītajā nedēļā gadījās pretējs pārsteigums, piedaloties diskusijā par Krievijas karu Ukrainā — auditorijā kāds zinīgi pajautāja, vai Latvijā valdošā partija uzvarēja vēlēšanās kara dēļ?

Diskusiju organizēja universitātes Melikjana centrs, kas pēta Krieviju un Austrumeiropu. Tā bija kupli apmeklēta, ar Baltkrievijas un Armēnijas kolēģiem saņēmām pulka jautājumu, bet pēc sarunas klausītāji nāca pateikties vai izteikt atbalstu.

Par karu nākas runāt ik pa laikam, tāpēc esmu pamanījusi divus tematus, kas bieži izrādās pārsteigums sarunbiedriem. Pirmais — daudzi pat nenojauš, cik ļoti karš ir izmainījis Eiropu. Politiskā konsolidācija, ekonomiskās sankcijas un enerģētiskās atkarības pārraušana, militāro spēju izvēršana — tas viss ir jaunums cilvēkiem, kuru uztverē ASV ir vienīgās Ukrainas sabiedrotās. Ar to daļēji saistās otrs gana populārs mīts, ka tieši ASV ieroču piegādes eskalē konfliktu, tāpēc palīdzība jābremzē. Šo mītu baro Tramps, virkne citu republikāņu un arī mediju, kas reizēm skan vēl šķebīgāk par Kremļa propagandu, indējot cilvēku prātus.

Šonedēļ gan šajā nometnē pamatīgs robs — FOX bez ceremonijām atlaida zvaigzni Takeru Karlsonu. Lai izvairītos no tiesas par apmelošanu, pagājušonedēļ telekanāls piekrita maksāt 787 miljonu sāpju naudu vēlēšanu tehnoloģiju firmai. Būtu tiešām dīvaini ļaut ēterā tālāk vārīties vispopulārākajam sazvērestību putras katlam.

Komentāri (3)

Sskaisle 03.05.2023. 13.32

Lūk, Ziedonim 90. Lai kā tur būtu ar to čeku, bet nu ģenijs ir un paliek ģēnijs.
LR1 noklausos, ka veikalos vēl var nopirkt CD disku ar Ziedoņa Epifānijām un Tiguļa mūziku. Noticu uz vārda. Pat neskatos, nemeklēju neko internetā uzticos LR Ar dzinējsuņa entuziasmu desoju par Rīgas grāmatbodēm.

0
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > Sskaisle 03.05.2023. 13.46

    Jā – tātad – Ziedonim 90. Gribu to viņa disku ar epifānijām – nu gribu rokās un sataustīt un nu gribu … tātad – desoju pa veikaliem, bet …. Debess – kas ar mums , ar mūsu tautu notiek. Pēdējais un laikam arī vienīgais CD esot izdots un pārdots 2008!!!!
    Nolēmu aiziet uz Mākslas muzeju un tur remdēt savu vilšanos par Ziedoņa neesamību – eju garām cara armijas ģenerāļa piemineklim – tur viss apkārt sakopts, uzposts, puķes kā labi paēdušas zied kaislīgi un atdevīgi , bet mums viens Kalpkas pie zemes nospiests – tas arī viss
    Kur mūsu Purvītis ,kur … nu labi…. ko tur

    …. mūsu dzejnieki …. kur tie ir – Sēž viens Rainis ar liekulības smagumā un laika nežēlīgumā noliektu galvu – tas arī viss …

    vietu nav pieminekļiem, nav vairs ielu un laukumu, kur viņus godināt, nu ko darīt, kad mums to dzejnieku tāds bars – bet elle un indija – vai grāmatas un cd arī nevar izdot , ja VKKF ir cik tur desmiti tūkstoši eiro, ko dot cilvēkcieņu pazemojošai pornogrāfijas drukāšanai, tad klasikai – tam, ko tā steidzamies dēvēt par mūsu sirdsapziņu – tam naudas nav …

    nu kā lai es saku – ir skumji un biedējoši zinot ,cik necilvēcīgs kaimiņš ir Krievija, cik alkatīga, nežēlīga un necilvēcīga ir Latvijas varas elite, uz ko paļauties valsts – cilvēka līmenī nav, bet tad , ja gribi , ko pasmelties gaišumam , ticībai, cerībai, ja tā arī nav ….

    Ziedonis nedrīkstetu būt tikai Rīga un tikai tiem, kas viņu satikuši un uz viņu paskatījušies …
    nu bet iespējams, ka citādi vienkārši jau vairs nespējam, neprotam
    nu ir bezcerīgi, ir ….

    0
    0
    Atbildēt

    0

WunderGe 30.04.2023. 11.46

Kad pirms daudziem gadiem biju Mičiganā, pēc atbildes uz kārtējo “where are you from”, saņēmu precizējošu “Livonia Indiana?” Jo kkādas fonētiskas vai citas mistikas rezultātā “Latvia” bija sadzirdēta kā “Livonia”, kas jau aptuveni tas pats vien ir. Nav tik skaidrs, vai tā, kas Indiānā.

Par Takera nedienām gan gribētos plašāku analīzi līdzās tam, kas visiem zināms — ka FOX vadība nevar piedot, ka viņš bosus privāti dēvē C-vārdā.

Tikpat kā nekur apskatos (atskaitot pāris ņirgas tviterī) neuzpeld, ka darbu zaudējis redzamākais ASV mediju Putina genocidālā kara attaisnotājs. Kas stipri nepelnīti.

Varbūt tāpēc, ka šoks (OMG! Tucker is gone!), vai tāpēc, ka Ukraina jeņķu iekšējās razborkās — mediju un labējās nometnes — nav gluži centrā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu