Skandalozā ēdināšana • IR.lv

Skandalozā ēdināšana

5
Ilustrācija — Shutterstock
Baiba Kļava

Aizsardzības ministrijas veiktā pārbaude atklāj virkni pārkāpumu 220 miljonu iepirkumā par armijas apgādi ar pārtiku

Pagājušā gada nogalē Aizsardzības ministrijas rīkotajā konkursā par pārtikas piegāžu un rezervju nodrošināšanu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vajadzībām līdz 2027. gadam uzvarēja Rojā reģistrēts ēdināšanas uzņēmums Zītari LZ. Tas izraisījis skandālu, jo ar Zītari LZ noslēgts līgums par nesamērīgi lielu summu — 220 miljoniem eiro, turklāt uzvarējušā ēdināšanas uzņēmuma līdzīpašnieks ziedojis toreizējā aizsardzības ministra Arta Pabrika partijai Latvijas attīstībai, bet iepirkuma komisijā darbojies arī Pabrika biroja darbinieks Valdis Verners. 

Šonedēļ noslēgusies Aizsardzības ministrijas veiktā pārbaude. Kas tajā noskaidrots?

Būs dienesta izmeklēšana

Otrdien aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) preses konferencē teica, ka noslēgtajam līgumam par 220 miljoniem nav finansiāla seguma, jo tas neatbilst NBS budžetam. 

AM pārbaudē arī secināts, ka iepirkuma komisija pieļāva priekšrocības attiecībā pret uzvarējušo uzņēmumu un atteikusies no prasības veikt drošības pārbaudes par pakalpojuma sniedzēju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu