Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Partija Saskaņa kongresā sestdien līdzšinējā viena valdes priekšsēdētāja vietā ievēlēja trīs līdzpriekšsēdētājus — Regīnu Ločmeli, Andri Morozovu un eiroparlamentārieti Nilu Ušakovu. Par zaudējumu Saeimas vēlēšanās atbildību uzņēmās līdzšinējais līderis Jānis Urbanovičs. Kongresu boikotēt aicināja Rēzeknes un Ludzas novadu pirmorganizāciju vadītāji, bet par izstāšanos no Saskaņas paziņoja Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš. Viņš grasās veidot jaunu reģionālu politisko spēku. Partijas jaunā valde varētu rosināt diskusiju, vai būtu jāizslēdz Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs partijas darba sabotāžas dēļ. Notiek partijas biedru pārreģistrācija.

Daugavpils Universitātes Senāts no padomes locekļa amata pēc paša lūguma atbrīvojis par ES fondu naudas izkrāpšanu aizdomās turēto rektores vietnieku Jāni Kudiņu. Izglītības ministrija lūdza arī vērtēt Finanšu un uzskaites daļas vadītājas Ritas Balteres atbilstību padomes locekļa amatam, taču Senāts to nedarīja. Eiropas prokuroru aizdomas par 600 000 eiro izkrāpšanu ir par vairākiem dažādu mācību iepirkumiem universitātes personālam.

Latvijas korupcijas uztveres indekss 2022. gadā palicis nemainīgs — 59 punkti un 39. vieta 180 valstu skaitā, liecina Transparency International pētījums. Vismazāk korupcijas ir Dānijā, seko Somija un Jaunzēlande, bet viskorumpētākās ir Somālija, Sīrija un Dienvidsudāna.

Pagājušajā nedēļā Ukrainai nosūtīti Latvijā ražoti elektriskie skrejriteņi un kaujas platformas ar kvadricikliem, kas iegādāti par ziedojumiem. Divu mēnešu laikā tika saziedoti 439 768 eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu