#latviešivar? • IR.lv

#latviešivar?

Olga Barretu-Gonsālvisa. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Marija Leskavniece

Jaunuzņēmumu kopiena nosūtījusi vēstuli Saeimai, aicinot «inovācijas» un «tehnoloģijas» nepadarīt tikai par tukšiem saukļiem valsts attīstības vīzijā. Startin.LV izpilddirektore Olga Barretu-Gonsālvisa skaidro, kāds ir viņu piedāvājums

Par sarunu ar Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas Startin.LV vadītāju Olgu Barretu-Gonsālvisu vienojamies ātri — dažas stundas pēc mūsu virtuālās iepazīšanās Olga smaida pretī datora ekrānā. Īstā jaunuzņēmumu garā.

Klātienes pusdienas gan šoreiz aizstāj divas ūdens glāzes un «sauja riekstiņu». Tomēr asociācijas vadītāja savu glāzi sarunas laikā pie lūpām tā arī nepieliek — par jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstību viņa var runāt daudz un aizrautīgi, gandrīz katru argumentu vai plānoto aktivitāti pamatojot ar konkrētiem skaitļiem.

Pagājušā gada otrajā pusē beidzot izdevās vienoties par Jaunuzņēmumu ekosistēmas attīstības stratēģiju turpmākajiem trim gadiem. Lai gan stratēģija aptvēra plašāku laika periodu — no 2022. līdz 2025. gadam —, oficiāli pieņemta tā tikai brīdī, kad plāna pirmais gads jau gāja uz beigām. Svarīgākie uzdevumi — palielināt jaunuzņēmumu piesaistīto investīciju apjomu par 300 miljoniem eiro un radīt 1500 jaunu darbavietu.

Lai to varētu īstenot, bija paredzēts, ka turpmākos trīs gadus no valsts budžeta līdzekļiem Ekonomikas ministrijai tiks piešķirti 400 tūkstoši eiro ekosistēmas attīstīšanai. Pavisam 1,2 miljoni eiro. «Optimālais finansējums stratēģijā paredzētajām aktivitātēm bija 500 tūkstoši 2023. gadā,» paskaidro Barretu-Gonsālvisa. Panākts kompromiss. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu