Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) uzdeva Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar Finanšu ministriju vērtēt iespējas koriģēt Augstsprieguma tīkla un Sadales tīkla sagatavotos elektrības un pārvades tarifu pieauguma projektus. Kariņš liek izvērtēt iespēju atteikties no negūto ieņēmumu atgūšanas par laiku no 2020. līdz 2022. gadam, kā arī iespējas fiksēt elektroenerģijas cenu noteiktā līmenī. Ziņojums jāiesniedz līdz 20. decembrim.


KNAB pagājušajā nedēļā aizturēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Kristīni Bērziņu saistībā ar kriminālprocesu par kādu CVK iepirkumu. Viņa drīz pēc aizturēšanas atbrīvota, KNAB lūdzis Saeimu nodrošināt Bērziņas atstādināšanu no amata. Kriminālprocesā kopumā figurē desmit personas, to skaitā sešas amatpersonas. KNAB 22. novembrī veica procesuālās darbības SIA SOAAR telpās. Uzņēmums jau ilgstoši ir vienīgais CVK ar vēlēšanām saistīto IT pakalpojumu nodrošinātājs.

Augstākā tiesa atstāja negrozītu spriedumu, ar kuru Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (Zaļā partija) un viņa biroja vadītāja atzīti par vainīgiem apsūdzībā par dienesta viltojumu. 2016. gadā tapušā komandējuma rīkojumā bija nepatiesas ziņas par Trukšņa došanos uz Daugavpili. Truksnim piemērots 5000 eiro sods, viņa biroja vadītājai — 2500 eiro. Līdz ar sprieduma stāšanos spēkā Truksnis zaudē arī deputāta mandātu. Latvijas Zaļās partijas vadītājs Edgars Tavars teica, ka Truksni izslēgs no partijas.

Policija pabeigusi izmeklēšanu maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā un lūdz prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret četrām personām — uzņēmējiem Mihailu Uļmanu, Aleksandru Babenko, Arkādiju Judinu un kādu Krievijas pilsoni. Līdztekus sākti divi jauni kriminālprocesi — viens par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, otrs par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībai. Bunkus nošāva 2018. gada maijā Rīgā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu