Edgars Vilcāns, labdarības akcijas Dod pieci dīdžejs • IR.lv

Edgars Vilcāns, labdarības akcijas Dod pieci dīdžejs

Mūziķis Edgars Vilcāns uzauga latvieša un ukrainietes ģimenē Kijivā. Kopš kara sākuma viņš pārcēlies uz Latviju un piedalīsies labdarības maratonā ukraiņu bērnu atbalstam. Foto — Latvijas Radio
Anda Burve-Rozīte

Edgars Vilcāns. Latvijā šis vārds skan ierasti, bet Ukrainā, kur 22 gadus vecais komponists, džeza mūziķis un skaņu režisors uzauga, tas vienmēr radīja zināmu mulsumu.

Edgars ar roku eleganti izbrauc cauri kuplajam matu ērkulim. Čalis ar lielisku stila izjūtu (sveiks, Mik Džeger, kad biji jauns!) un vērā ņemamiem radošajiem darbiem Ukrainā — strādājis ar mūzikas zvaigznēm. Svarīga piezīme — pirms kara. Latvieša un ukrainietes ģimenē uzaugušais Edgars pirmos deviņus mūža gadus pavadīja Latvijā. Tad ar vecākiem pārcēlās uz Kijivu, viņa vārdiem, «mīļāko pilsētu pasaulē». Tur pabeidza skolu, iemācījās spēlēt klavieres un izveidoja labu karjeru mūzikas industrijā. 

Edgars ir Latvijas pilsonis. Kara pirmajās dienās ar mammu un mazo brāli pārcēlās šurp. Raķetes bija kritušas tuvējos ciemos netālu no Kijivas, bet Vilcānu ģimenei laimējās — viņu māja joprojām ir vesela. 

No 16. līdz 22. decembrim stikla studijā Doma laukumā notiks ikgadējais labdarības maratons Dod pieci: ziedo ar dziesmu!, ko organizē Latvijas Radio 5. Šogad tas veltīts ukraiņu bērnu vajadzībām. Bēgot no kara, ģimenes radušas patvērumu Latvijā. Tām ir ļoti daudz praktisku vajadzību. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu