Putina pastardiena • IR.lv

Putina pastardiena

1
Pauls Raudseps

Kremļa valdnieka pašsaglabāšanās instinkts ir ļoti augsti attīstīts

Kuģi un lidmašīnas, zemes pavadoņi un pretgaisa raķetes, pat kaujas delfīni esot apsargājuši tiltu pār Kerčas šaurumu. Tas bija kā dzelzsbetona ķēde, ar kuru Putins bija iecerējis piesiet Krimu pie Krievijas uz mūžiem, un Kremlis lielījās, ka neviens uzbrucējs nespētu tikt cauri tam apjoztajiem divdesmit dažādajiem aizsardzības slāņiem.

Tas izrādījās kārtējais pašapmāns. 3,7 miljardus dolāru vērtais, 19 km garais tilts cieta nopietnus bojājumus, kad agri sestdienas rītā to satricināja milzīgs sprādziens — nedaudz novēlots dzimšanas dienas sveiciens Putinam, kuram piektdien palika 70 gadu.

Senāk diktatoru jubilejā aplaimoja ar ienaidnieku asinīm — 2006. gada 7. oktobrī sava dzīvokļa mājas liftā tika nogalināta Krievijas slavenākā izmeklējošā žurnāliste, bezbailīgā Anna Poļitkovska. Bet laiki ir mainījušies, varas vertikāle ļodzās, un tagad kāds ir apdauzījis Putina impērisko mīļmantiņu, tiltu, kuru viņš personīgi atklāja 2018. gadā.

Kā nikns puišelis, kuram saplēsta rotaļlieta, Putins neko labāku nevarēja izdomāt kā ārdīšanos. Tā ir Ukrainas lielā nelaime, ka Vladimiru Vladimiroviču nevar savaldīt kāda pieaugušā stingrais tvēriens un viņa rīcībā ir raķetes un droni, ar kuriem izlādēt savas dusmas. Pirmdien pret pilsētām visā Ukrainā tika raidītas vairāk nekā 80 raķetes. Ukraiņiem izdevās notriekt 43, bet pārējās nogalināja vismaz 19 cilvēkus, ievainoja 105 un daudzviet trāpīja siltuma un elektrības ražotnēm. Pirmo reizi ilgākā laikā raķetes krita arī uz galvaspilsētu Kijivu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu