Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Vidējais patēriņa cenu līmenis septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada septembri, palielinājās par 22,2%, vēsta CSP. Cenu līmenis Latvijā kāpj jau 21 mēnesi pēc kārtas. Eksperti prognozē, ka inflācija varētu kāpt vēl četrus mēnešus, bet pēc tam sāks iedarboties energoresursu cenu kritums pasaulē un citi pazeminoši faktori. 

Nākamgad valsts budžeta deficīts plānots 3,3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), valsts parāds — 43% no IKP, paredz valdības apstiprinātais Latvijas budžeta plāna projekts, kurš tiks iesniegts Eiropas Komisijai.

Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma mazināšanas atbalstam pieteikts vairāk nekā 63 000 mājsaimniecību, un vairāk nekā puse iesniegumu reģistrēti portālā Epakalpojumi.lv. Populārākais atbalsta veids ir 60 eiro apkurei ar malku, nepievienojot čeku.

SPRK nav izdevusi administratīvo aktu, kas ļautu no 1. oktobra paaugstināt tarifus mājsaimniecībām, tāpēc dabasgāzes tarifi paliek līdzšinējā līmenī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu