Lēmumu laiks • IR.lv

Lēmumu laiks

7
Pauls Raudseps

«Tradicionālās vērtības» draud ar stagnāciju. Jāskatās citā virzienā

Krīze pieklusīs. Karš beigsies. Bet izniekotu laiku nevar atgūt, un tāpēc šīs vēlēšanas ir tik ļoti svarīgas. 14. Saeimas pilnvaru termiņš var izrādīties izšķirošs Latvijas ilgtermiņa attīstībai.

Pēdējie četri gadi skaidri parādījuši, cik dārgi maksā lēmumu atlikšana. Jo ilgāk stiepj gumiju, jo sāpīgāk tā plīstot sit pa pirkstiem. Novājinātā veselības aprūpes sistēma, kurai valsts finansējums jau gadiem ir starp zemākajiem Eiropas Savienībā, neizbēgami padziļināja kovida krīzi, padarīja to nāvējošāku un tās blaknes smagākas. Ilgstošā paļaušanās uz «lēto» Krievijas gāzi, kūtrā ēku siltināšana, pašplūsmā atstātā enerģētikas politika — šīs neizdarības cena šoziem ļoti konkrēti atspoguļosies mūsu elektrības un siltuma rēķinos.

Nevienam šie trūkumi nebija pārsteigums. Taču bija daudz vieglāk runāt, solīt un lauzīt rokas, nekā saņemties smagajam, piņķerīgajam labošanas darbam.

Tāpat jau gadiem ilgi nevienu nepārsteidz ziņa, ka Latvijā darba devējiem trūkst darba roku, ka izglītības sistēma ir dārga un neefektīva, ka līdzšinējais ekonomiskās attīstības modelis nav spējis mazināt nevienlīdzību, ka ēnu ekonomika kropļo konkurenci un badina budžetu. Visi to zina, bet situācija neuzlabojas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu