Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

1
Skumju trīsstūris. Publicitātes foto
Kristīne Simsone

oooo Skumju trīsstūris / Triangle of Sadness
Patlaban vispazīstamākajam zviedru kinorežisoram Rūbenam Estlundam filma «atnesa» Kannu kinofestivāla Zelta palmas zaru un padarīja par vienu no nedaudzajiem, kas to saņēmuši divreiz (pirms tam par laikmetīgās mākslas satīru filmā Kvadrāts 2017. gadā). Par ko Estlunds saņēma balvu šoreiz? Īsā atbilde — par mūsdienu patērnieciskuma pārņemtās pasaules absurdu un pārticības apreibinātās bezjēdzības precīzu atainojumu. Filmas notikumi noris uz kādas luksusa jahtas, kur sapulcējušies skaistie un bagātie — te visu nosaka nauda, bet tiem, kuriem tās nav, jāizmanto savs izskats. Bezkaislīga, brīžam brutāli raupja komēdija, Skumju trīsstūris ir pārdomas par buržuāzijas netikumiem un ārišķībām. Atainojumam Estlunds netaupa ne pārmērības, ne parupjus epitetus un tualetes humoru. Kino no 30. septembra.


oo
 Neraizējies, dārgā / Don’t Worry Darling
Uzskatāms pierādījums tam, kādu interesi par epohāli vāju kinodarbu var radīt dzeltena publicitātes kampaņa, kas pavadīja filmu Venēcijas kinofestivālā. Uzticīgākie fani bija gatavi nakšņot pie sarkanā paklāja, lai tikai vaigā skatītu vienu no galveno lomu atveidotājiem Hariju Stailzu. Režisores Olīvijas Vaildas veidotais trilleris ar lielisko Florenci Pjū galvenajā lomā ir metaforisks vēstījums par laulību kā sieviešu pakļaušanas instrumentu 50. gadu Amerikā. Lai arī idejiski ar lielu potenciālu, režijas un scenārija ziņā filma izskatās klamzīgi sašūta baltiem diegiem. Kino no 22. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu