Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Nedēļas notikumi Latvijā

Krievija arvien radīja lielāko apdraudējumu Latvijas drošībai, bet Ķīnas specdienestu aktivitāte bija samazinājusies, teikts Valsts drošības dienesta (VDD) publicētajā pārskatā par pagājušo gadu. Baltkrievijas izlūkdienestus interesējot lielākoties baltkrievu opozīcijas darbība, taču tiem bijusi loma arī robežpārkāpēju grupu nonākšanā pie ES ārējās robežas. Šogad Krievijas interese par Latviju vēl pieaugs, prognozē VDD.

Uzvaras laukumā Rīgā atklāta fotogrāfiju izstāde Slava Ukrainai! Varoņiem slava!, kas lielizmēra fotogrāfijās atspoguļo karu Ukrainā. Izstāde būs apskatāma līdz 15. maijam. Tieslietu ministrijas ziņojums par Uzvaras pieminekļa demontāžas iespējām ir saskaņošanas procesā. Ministrijas piedāvā četrus risinājumus, kā aizvākt padomju armijai veltīto pieminekli.

Rīgas domes Pieminekļu padome atbalstīja Uzvaras parkā esošā pieminekļa pārdēvēšanu. Kāds būtu tā jaunais nosaukums, vēl nav skaidrs. Mākslas akadēmijas profesors Ojārs Spārītis pēc Pieminekļu padomes sēdes nolēmis to pamest. Viņš iebilst pret konsekvences un profesionālisma trūkumu.

Valdība atbalstīja jauno Ukrai-nas bēgļu atbalsta plānu. Tas paredz uzņemt ap 40 000 Ukrainas civiliedzīvotāju. Pasākumiem rezervēti kopumā 116 miljoni eiro. Latvijā līdz pagājušās nedēļas beigām bija reģistrēts 26 541 Ukrainas bēglis, bet 20 489 izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu