Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pie netipiski gara galda pirmdien Maskavā tikās Francijas prezidents Emanuēls Makrons un Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Diplomātu aprindās runā, ka Putins paniski baidās no saslimšanas ar Covid-19. Prezidentu sarunas ilga piecas stundas. Foto — Scanpix

Francijas prezidents Emanuēls Makrons otrdien paziņoja, ka pēc tikšanās ar Krievijas un Ukrainas līderiem saskata ceļu spriedzes mazināšanai. Kopējā preses konferencē ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski Makrons Kijevā pauda pārliecību, ka esot iespējams panākt progresu divās frontēs — virzīt uz priekšu sarunas starp Maskavu un Kijevu par konflikta risināšanu Austrumukrainā, kā arī rast «konkrētus, praktiskus risinājumus» spriedzes mazināšanai Krievijas un Rietumu attiecībās. Savukārt pēc vizītes Maskavā Makrons esot saņēmis Putina solījumu, ka Krievija nebūšot tālākas eskalācijas avots.

NATO pagaidām nesaskata pazīmes, ka Krievija gatavotos uzbrukt Baltijas valstīm, savelkot spēkus Baltkrievijā, Viļņā paziņojis alianses admirālis Robs Bauers. Baltkrievijā atrodas ap 30 000 Krievijas karavīru.

Lielbritānija, Polija un Ukraina gatavo trīspusēju drošības paktu, otrdien paziņoja Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Igaunijas Aizsardzības investīciju centrs paziņojis, ka kopā ar Latvijas Aizsardzības ministriju izsludina militāro transportlīdzekļu iepirkumu par 693 miljoniem eiro. Paredzēts turpmāko 10 gadu laikā iegādāties 16 dažādu veidu tehniku. Igaunijai tas būs vērienīgākais iepirkums aizsardzības jomā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu