Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība otrdien iedzīvotāju un uzņēmēju atbalstam energoresursu cenu krīzē paredzēja novirzīt 250 miljonus eiro. Atbalsta pasākumi būs spēkā līdz 30. aprīlim. Energocenu krīzē pensionāriem ik mēnesi varētu piešķirt papildu 20 eiro atbalstu, bet ģimenēm par katru bērnu paredzēts atvēlēt 50 eiro mēnesī. Valsts arī apņēmusies pilnībā kompensēt elektrības sadales tarifa un OIK izmaksas. Paredzētas arī citas kompensācijas. Par atbalsta pasākumiem vēl jālemj Saeimai.

No 25. janvāra publiskās vietās drīkst lietot tikai medicīniskās maskas vai ne zemākas klases kā FFP2 respiratorus bez vārsta. Skolēni no 7 līdz 12 gadu vecuma visur varēs turpināt vilkt auduma maskas. Valdība ļāva krīzes situācijā kritiski svarīgo nozaru darbiniekiem pēc kontakta ar Covid-19 inficēto mājas karantīnu aizstāt ar testa veikšanu. Taču tas neattiecas uz nevakcinētiem darbiniekiem.

2021. gadā Latvijā miruši par 5000 jeb par 17,9% vairāk cilvēku nekā iepriekšējā gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētie dati. Galvenais mirstības pieauguma iemesls bija Covid-19, ar to nomira vairāk nekā 4000 cilvēku.

Saeima pagājušajā nedēļā apstiprināja Satversmes aizsardzības biroja direktora amatā Egilu Zviedri. Par balsoja 90 deputātu, neviens nebalsoja pret un neatturējās. Zviedris līdz šim bija SAB direktora vietnieks un Izlūkošanas pārvaldes priekšnieks. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu