Betsija un Čārlzs, iemīlējuši Latviju • IR.lv

Betsija un Čārlzs, iemīlējuši Latviju

Betsija un Čārlzs Mārvini šogad Latvijā pavadīs sešas nedēļas. Dosies uz Latvijas Nacionālo operu un baletu, apmeklēs muzejus un satiks draugus. Foto — Helēna Plotičkina
Annija Krūmiņa, speciāli Ir

Mēs jūs izaicinām — nosauciet Latvijas ciemu vai pilsētu, kuru mēs nezinām, smejoties saka Betsija. Amerikāņu pāris ļoti iemīlējuši Latviju, kopš jaunās tūkstošgades sākuma ciemojas te katru gadu un ar mūsu kultūru iepazīstina arī savus draugus un paziņas. Betsija saskaitījusi, ka šo gadu laikā ar viņu palīdzību Latvijā jau viesojušies 26 cilvēki no visas pasaules. 

Viena no abu mīļākajām vietām, ko parādīt ārzemju draugiem, ir Ludza. Čārlzs vienmēr ar sajūsmu apciemo arī Viļānus, kur iebraucējus sagaida stārķu ģimene un skaista baznīca kalnā. Savukārt Betsijai patīk Ungurmuiža: «Vienmēr esmu teikusi — te es vēlētos dzīvot. Protams, šo vietu nepārdod, jo tā ir nacionālais dārgums.» 

Abi draudzējas kopš vidusskolas, taču sākotnēji viņu raksturi un intereses bijušas pārāk atšķirīgas. Tāpēc apprecējušies tikai pēc 42 gadiem un dažādiem dzīves līkločiem. Gadu pēc kāzām viņi pirmo reizi atbrauca uz Latviju. 

2000. gadā Čārlzs bija uzaicināts lasīt lekcijas studentiem Rīgas Juridiskajā augstskolā. Kamēr viņš mācīja studentus, Betsija atrada sev citas nodarbes — iesaistījās Rīgas Starptautiskajā sieviešu klubā. «Es biju garlaicīgais profesors, bet viņa tikās ar vēstniekiem, viņu sievām un citiem interesantiem cilvēkiem, tāpēc mēs bijām arī sociāli aktīvi,» stāsta Čārlzs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu