Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Lai līdz Lieldienām samazinātu Covid-19 izplatību, valdība nolēma veicināt attālināto darbu gan publiskajā, gan privātajā sektorā. No 16. marta strādāt klātienē varēs tikai tie darbinieki, bez kuriem nevar iztikt. Savukārt sabiedriskā transporta pārvadātājiem un pašvaldībām jānodrošina, lai transportlīdzeklī būtu aizņemti tikai ne vairāk kā 50% no tā ietilpības. Bērnudārzi būs pieejami vecākiem, kuri nevar strādāt attālināti vai šāds darbs nav savienojams ar bērna pieskatīšanu. Valdība arī atļāva no 17. marta atsākt lidojumus uz trešajām valstīm, tajā skaitā tūroperatoru organizētus atpūtas braucienus. Ieceļotājiem no trešajām valstīm būs jādodas 10 dienu pašizolācijā viesnīcā, ja Covid-19 tests būs pozitīvs. Epidemiologi aicina iedzīvotājus nedoties ārvalstu ceļojumos.

Janvārī izveidotais Vakcinācijas projekta birojs tiks likvidēts kā Veselības ministrijas struktūrvienība un integrēts Nacionālajā veselības dienestā, paziņoja veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P). Pēc reorganizācijas samazinās biroja darbinieku algas, tās pielīdzinot valsts pārvaldē strādājošo algām. Līdz šim biroja darbinieki saņēma divreiz lielāku algu nekā citi ierēdņi.

BioNTech/Pfizer vakcīnu iepirkuma disciplinārlietā nav konstatētas Nacionālā veselības dienesta darbinieka Aināra Lācberga prettiesiskas darbības. Izmeklēšana līdz aprīlim pagarināta par Veselības ministrijas valsts sekretāres Dainas Mūrmanes-Umbraško darbību.

Covid-19 vakcīnu noliktavas un loģistikas pakalpojumus pārņems Recipe Plus un Magnum Medical. SIA Oribalt Riga 10. martā nepiegādāja vakcīnas vairākos vakcinācijas kabinetos, un veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P) paziņoja, ka uzņēmums ir pievīlis ministriju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu