Zaļi digitālai Latvijai • IR.lv

Zaļi digitālai Latvijai

Artūrs Toms Plešs. Foto - Edmunds Brrencis
Aivars Ozoliņš

Jaunais vides un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (29) vēlas darbos pierādīt, ka vides aizsardzība nav pretrunā ar ekonomisko attīstību

Kad 12. novembrī no amata atkāpās vides ministrs Juris Pūce, kurš bija melojis par Rīgas domes autostāvvietu atļaujām, turklāt KNAB bija sācis pārbaudīt aizdomas par viņa partijas Latvijas attīstībai nelikumīgu finansēšanu, šķita, ka apvienība Attīstībai/Par ir uz izjukšanas robežas. Pat viens no LA līderiem Edgars Jaunups uzskatīja, ka diezin vai citam partijas biedram vajadzētu pretendēt uz vakanto vietu. Tomēr frakcija 7. decembrī izvirzīja ministra amatam LA pārstāvi Artūru Tomu Plešu, un Saeima 17. decembrī apstiprināja viņu amatā. Ar to apvienība apliecinot, ka varot strādāt kopā un arī nešūpot valdību Covid krīzes laikā, Plešs teica, kad 28. decembrī sarunājāmies tiešsaistē.

Pēc tam, kad Valsts vides dienests 29. decembrī paziņoja lēmumu par depozīta sistēmas ieviesēju, ministrs atbildēja vēl uz dažiem papildjautājumiem.

Plešs līdz šim Saeimā vadīja Ad-ministratīvi teritoriālās reformas komisiju un bija VARAM parlamentārais sekretārs. Intervijā viņš izklāsta savas prioritātes un smiedamies apsola — domāšot arī par amatam atbilstošu jaunu tetovējumu.

Apvienība Attīstībai/Par slavēja jūs kā pirmo ministru, kurš dzimis pēc valsts atjaunošanas. Kā jūsu paaudzei skats uz politiku atšķiras no tiem, kuriem padomju pieredze?
Daļēji jūs jau sniedzāt atbildi — man nav tās padomju domāšanas, padomju elpas un līdz ar to arī padomju pieredzes. Izdevies arī pastudēt ārzemēs, iegūt skatu uz publisko pārvaldību, kamēr studēju Kopenhāgenā, un arī praktisko pieredzi un zināšanas. Tā bija ceļu un tiltu inženierija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu