Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Latvijā pagājušajā nedēļā Covid-19 pozitīvo testu īpatsvars paaugstinājies līdz 6,6%, pirms nedēļas tas bija vidēji 5,8%. Taču saslimstības pieauguma intensitāte pēdējo septiņu dienu laikā ir samazinājusies, informē SPKC. Veselības ministrija rosina noteikt stingrākus ierobežojumus izglītības un sporta jomā. Sestdien Latvijā reģistrēts līdz šim lielākais inficēto skaits diennaktī — 642. Nacionālais veselības dienests noslēdzis vienošanos par vakcīnu piegādi ar trim vakcīnu ražotājiem — AstraZeneca, Johnson&Johnson un Pfizer.

Dīkstāves atbalstam varētu kvalificēties visi komersanti ar apgrozījuma kritumu neatkarīgi no nozares, paredz Ekonomikas ministrijas izstrādātie noteikumi. Dīkstāves atbalstam varētu tikt pieteikti 45 000 darba ņēmēju.

Saeima pirmdien un otrdien galīgajā lasījumā skatīja nākamā gada budžeta likumprojektu paketi. Vairākums noraidīja opozīcijas priekšlikumus iesaldēt augstāko amatpersonu atalgojumu un ieviest pusgada pārejas periodu jebkurām nodokļu izmaiņām. Saeima noteica minimālo ienākumu slieksni, kas nākamgad būs 109 eiro līdzšinējo 64 eiro vietā, bet minimālā pensijas aprēķina bāze būs 136 eiro. Vēl trīs gadus saglabās samazināto PVN likmi (5%) svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

Pēc skandāla ar demisionējušā ministra Jura Pūces autostāvvietas caurlaidi Rīgas domes koalīcija vienojās no 1. janvāra atteikties no Rīgas Satiksmes autostāvvietu mēneša abonementiem deputātiem un pašvaldības darbiniekiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu