Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. MAIJA KREKLE. VĒLREIZ. TU UN ES. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI
Grāmatā ir nodrukāti divi sižetiski saistīti romāni — Vita Brevis. Vēlreiz, kuru rakstniece uzskata par savu mūža darbu, un tā turpinājums Brisele. Tu. Brisele. Es. Jautājums par izvēli starp mīlestību un karjeru aktuāls visos laikos — tā abus romānus raksturo grāmatu blogere Meldra Gailāne. Apgāda cena 11,90 €.


MĀKSLA.
AGITA GRITĀNE. JĒKABS BĪNE. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS
Latvijas mākslas klasiķiem veltīto sēriju papildina grāmata par gleznotāju, grafiķi, lietišķās mākslas meistaru, pedagogu un teorētiķi Jēkabu Bīni (1895—1955). Viņš savā daiļradē vienmēr centies iemiesot latviešu pasaules skatījumu, senās tautas atziņas un vēstures notikumus. Apgāda cena 9 €.


VĒSTURE.
ES NEESMU VIENS. AR MANI IR MANA TAUTA. IZDEVNIECĪBA MANSARDS
Grāmata veltīta dzejniekam, publicistam un padomju politieslodzītajam Gunāram Freimanim (1927—1993). Par tikšanos ar viņu stāsta Janīna Kursīte, Lidija Lasmane, Rasma Pērkons, Maija Cālīte, Inta Purva, Jānis Vēveris un citi, publicēti literatūrzinātnieka Rolfa Ekmaņa iespaidi par Freimaņa dzeju un sarakste ar rakstnieku Jāni Klīdzēju. Grāmatā iekļauta arī Freimaņa dzeja un proza. Apgāda cena 8,90 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu