Ideju duelis 3 • IR.lv

Ideju duelis 3

6
Vilnis Ķirsis un Mārtiņš Staķis. Foto — Lauris Aizupietis
Pauls Raudseps

Kā atšķiras Attīstībai/Par/Progresīvo kopējā saraksta līdera Mārtiņa Staķa un Jaunās Vienotības saraksta līdera Viļņa Ķirša plāni Rīgas domē?

Tradicionāli priekšvēlēšanu debates tiek organizētas ar daudziem dalībniekiem, kas nostājas rindā uz skatuves un pēc kārtas īsi atbild uz jautājumiem. Diemžēl šāds formāts nedod iespēju ne kandidātiem saturīgi izteikties, ne vēlētājiem uztvert svarīgākās atšķirības partiju piedāvājumos. Tāpēc pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām Ir izvēlējās citu formātu — ideju duelī sacenšas divi kandidāti, kuri uzrunā vienus un tos pašus vēlētājus.

Kāpēc balsot tieši par jums, nevis par jūsu konkurentu?
Staķis. Mums ir izdevies apvienot četrus politiskos spēkus vienā sarakstā, aicinot arī apkaimju līderus un profesionāļus. Tas nebija viegli. Pieredze, ko esmu guvis, šo sarakstu veidojot, man noteikti palīdzēs, veidojot Rīgas domes nākamo koalīciju, kura, visticamāk, būs visai raiba. Mūs par galveno konkurentu uzskata līdzšinējais vēlēšanu līderis Saskaņa. Tas nozīmē, ka no mums baidās, jo tieši mūsu saraksts spēs gan ieviest pārmaiņas, gan labas pārvaldības principus. 

Mūsu partija ir arī spējusi sevi pierādīt kā reformu partija — 13. Saeimā tika atlaists gan Ušakovs, gan Rīgas dome, kas noticis A/P līderībā.

Ķirsis. Man jau ir pieredze Rīgas domē. Es zinu, ko šis darbs nozīmē. Man ir izdevies sapulcināt spēcīgāko komandu, kura sastāv ne tikai no jauniem, enerģiskiem cilvēkiem, bet arī ļoti pieredzējušiem. Uz mums var paļauties. Mēs solījām, ka nostrādāsim visu sasaukumu. Es biju vienīgais mēra kandidāts, kurš nestartēja nevienās citās vēlēšanās, un mūsu frakcija palika vienota. Neviens neatdalījās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu