Stabi un kandidāti • IR.lv

Stabi un kandidāti

Aivars Ozoliņš

Fragmentēta nākamā dome nespētu izbeigt Ušakova laikus Rīgā

Jūs ejat Rīgā pa ielu, un piepeši no trolejbusa pieturvietas Ralfs Nemiro jums saka: «Tu par dzīvokli maksā par daudz.» Ko? Kas? Par laimi, pirms izdomājat nemaksāt un kam pieder valsts, padzīto ministru stikla vitrīnā aizstumj augšup sevi atlaidušais Rīgas mērs Oļegs Burovs pārī ar vēl kādu, kuram arī esot gods kalpot Rīgai, un ar vēstījumu, ka šie esot «pārbaudīti darbā». Un mierīgi varat piekrist, ka pagaidām ne visi tur pārbaudīti, taču partijas priekšsēdētāja Andra Amerika darba kabinetu KNAB tiešām ir kratījis.

Bet dažus soļus tālāk ir trīsskaldnis, no kura malām kā tradicionālas ģimenes vērtības stingi veras «Einārs Cilinskis 1.» un «Edvards Smiltēns 2.», plus kāds trešais liekais ar lielāku kārtas numuru. Tā esot «dzīva Rīga», kā, palicis arī bez Baibas Brokas, sevi piedāvā Saskaņas fārmklubs. Tomēr ar Lielvārdes jostas fragmentu, tātad nacionāls tik un tā.

Partiju vides reklāmu Rīgas ielās ir tik daudz, ka ekskursijas to apskatīšanai gidi nerīko varbūt tikai tāpēc, ka ir arī Covid-19. Tomēr, pat vienkārši aizejot pēc maizes un piena, pa ceļam var saprast, kā deviņas no 15 varas pretendentu partijām reklāmai pamanījušās iztērēt vairāk nekā 100 tūkstošus katra.

Tomēr šajā sezonas koncertā ir kāds neparasts klusuma brīdis. Ir jau aizraujoši apcerēt, kā būtu, ja par jūsu dzīvokli maksātu Pāvels Rebenoks, un mēģināt minēt, vai Pēteris Apinis arī pēc vēlēšanām tikai slavēs Viktoru Valaini, vai pats arī renovēs kādu no solītajiem 3000 namiem, kamēr «zaļo zemnieku» valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars raudzīs bez Lemberga iekopt «labu pārvaldību» arī Rīgā. Un kā izskatīsies «kur Ķirsis, tur kārtība», kad Jaunā Vienotība Rīgā stādīs koku par godu katram jaundzimušajam, tātad 6—7 tūkstošus gadā, kad jau Juraša solīto miljonu koku viņa partija iekonservējusi, un biedrene Linda Ozola kaut kurp dodas tik apņēmīgi, ka vienmēr nonāk pie Jāņa Bordāna. Jauki! Bet kur ir Saskaņa šajā tēlu un saukļu virpulī?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu