Virtuālā un īstā politika • IR.lv

Virtuālā un īstā politika

Aivars Ozoliņš

e-Saeimas pirmais darbs ir novadu reformas likums

Otrdien Saeimā bija divi ievērības cienīgi notikumi — viens novatorisks, otrs arhaisks. Pirmo reizi strādāja e-Saeima, taču tās apspriesto novadu reformas likumprojektu trešajā lasījumā opozīcija, tāpat kā iepriekšējos divos, mēģināja nožņaugt ar labojumu masu. Pārfrāzējot Bībelē rakstīto — ZZS un Saskaņa raudzīja savu veco vīnu ieliet arī jaunajā traukā. 

Tomēr jau sēdes pašās pirmajās minūtēs kļuva redzamas jaunās platformas priekšrocības. Ir ierobežotas Saeimas darba obstrukcijas iespējas.

Priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces un citu deputātu par procedūru runāto mēģināja pārkliegt parlamenta aktīvākais jampampiņš Aldis Gobzems, taču viņa riesta auri nesaklausāmi dobji murdēja fonā, un baurotājs meta mugursomu pār plecu un atstāja tiklab fizisko, kā arī virtuālo Saeimu, izkliegdams kaķa lāstus «celt apsūdzību» pret Mūrnieci. Viņam līdzi devās deputātes Linda Liepiņa, Jūlija Stepaņenko un Karina Sprūde. Bet mazliet vēlāk Saskaņas Regīna Ločmele-Luņova paziņoja, ka šī esot viņas pēdējā uzstāšanās, un pirms pārslēgšanās uz klusēšanas režīmu atgādināja, ka viņas frakcija bija ieteikusi vispār apturēt reformu un atstāt nākamajai Saeimai. Tas katrā ziņā bija godīgāk nekā ZZS izlikšanās, ka gribētu reformu uzlabot.

Gobzemam ir iemesls lamāties, ka e-Saeima esot «valsts apvērsums» tāpēc, ka viņam liegta iespēja runāt «no tribīnes». Taču šādu pavērsumu vairākums Latvijas ļaužu diezin vai vispār pamanīs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu