Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

LITERATŪRVĒSTURE. VIZMA BELŠEVICA. DIENASGRĀMATA. 1947—1960. IZDEVNIECĪBA MANSARDS. Sērijas Vizmas Belševicas arhīva burtnīcas trešā grāmata. Dzejnieces dēls Jānis Elsbergs apkopojis daļu no rakstnieces dienasgrāmatām, kurā viņa sniedz kolorītu un dokumentālu liecību par pagājušā gadsimta 40.—50. gadiem. Piezīmēs par lasīto, muzejos, kino un teātrī redzēto iezīmējas tas kultūras fons, kāds pēckara gados bija pieejams. Apgāda cena 8,90 €.


DZEJA.
KATRĪNA RUDZĪTE. ĒRTI PĀRNĒSĀJAMI SPĀRNI. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Dzejnieces otrais dzejoļu krājums. «Spilgtākā jaunā krājuma iezīme ir intelektuāla draiskulība — šķietami naivas blēņas un joki parādās skaidrā teorētiskā ietvarā, tā radot paradoksus, kas piešķir Katrīnas Rudzītes dzejai provokatīvu pieskaņu,» raksta krājuma redaktore dzejniece Anna Auziņa. Apgāda cena 5 €.


JAUNIEŠIEM.
EDVARDS VAN DE VENDELS. ZILĀS ZĀLES VASARA. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. Holandiešu zēns Tiho vasaras nometnē Amerikā satiek norvēģi Uliveru. Starp abiem jauniešiem izveidojas aizraušanās un ciešas attiecības. Kad nometnes vadība atklāj, ka puiši ir vairāk nekā tikai draugi, viņi ar kaunu tiek sūtīti mājās. Jauniešu apjukumu rakstnieks attēlo skaidri un pārliecinoši, tāpat kā sabiedrības liekulību pret homoseksuāliem cilvēkiem. Apgāda cena 11 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu