Maratonisti • IR.lv

Maratonisti

Nellija Ločmele

Valdība šonedēļ mainīs ārkārtas situācijas regulējumu — lems par jaunu kompromisa līniju starp drošību un brīvību, sadzīvojot ar bīstamo Covid-19 epidēmiju. Pasaulē tā nav uzvarēta, bet Latvijā līkne iet uz leju, otrdien pirmo reizi kopš vīrusa uzliesmojuma statistika uzrādīja apaļu nulli — nebija atklāts neviens jauns inficēšanās gadījums. 

Latvijā līdz šim izdevies īstenot ekspertu nosprausto mērķi — placināt līkni, lai nepārslogotu veselības sistēmu un ārstiem nebūtu bezpalīdzīgi jāļauj cilvēkiem mirt slimnīcu koridoros, nespējot sniegt adekvātu palīdzību kā Eiropas otrā malā. 

Taču, kamēr šim viltīgajam vīrusam nav zāļu un vakcīnas, mūsu zemais inficēšanās līmenis ir gan pluss, gan vienlaikus drauds nākotnē — tiklīdz pasaule atsāks kustēties, vīruss tiks pie jauniem upuriem. Tāda ir realitāte: pasaulē ir jauna slimība, ar kuru var nejauši inficēties un pēkšņi nomirt pāris nedēļu laikā. Un vakcīna nebūs ne šajos Jāņos, ne Ziemassvētkos. Tātad saprātīgiem piesardzības pasākumiem būs jākļūst par mūsu ikdienu ilgākā termiņā, nekā bijām saposušies pārlaist «ārkārtas situāciju». Epidēmija nav sprints, bet šķēršļu maratons, un mēs joprojām esam tā sākumā.

Tam vajadzēs spēku un izturību. Tāpēc šajā numurā uz vāka smaida stipra un neatlaidīga cīnītāja — basketbola zvaigzne Kitija Laksa, kuras lieliskais starts sieviešu NBA draftā ir ievērojams panākums visā Latvijas sporta vēsturē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu