Cīnās paši, kā spēj • IR.lv

Cīnās paši, kā spēj

Ar koronavīrusu inficētie un saslimušie cilvēki pēc varas iestāžu norādījuma ieradušies pagaidu hospitālī — karantīnas zonā, kas izveidota vienā no Uhaņas pilsētas izstāžu hallēm. Foto — AFP/Scanpix
Eimija Cjiņa, © The New York Times News Service

«Kas tā par valdību?» sašutusi ir ķīniešu ģimene, kurā ar koronavīrusu saslimušas trīs paaudzes. Viņi nesaņem pienācīgu veselības aprūpi, jo epidēmijas skartā Uhaņas pilsēta ar visiem slimniekiem nemaz nespēj tikt galā

Pārpildītajā slimnīcā Bella Džana iekšā netiek. Labi, ka ārsti vismaz iedevuši medikamentus. Jaunā sieviete piesēdusi uz lielas akmens puķudobes netālu no slimnīcas durvīm, bet maisiņu ar intravenozo šķidrumu pakārusi koka zarā. Līdzās ar nespēkā nošļukušiem pleciem sēž viņas mamma un brālis — arī viņiem ir tādi paši kokā pakārti šķidruma maisiņi.

Pēdējo nedēļu laikā Bella (25) bezpalīdzībā vērojusi, kā cits pēc cita saslimst ģimenes locekļi. Vispirms koronavīrusa simptomi parādījās vecmammai, tad aplipinājās vectēvs un mamma. Pati Bella, kas strādā par smaržu pārdevēju un acīs iekrīt ar zili krāsotiem matiem, un viņas jaunākais brālis bija nākamie.

Ģimene meklēja palīdzību pie mediķiem, taču pilsētas slimnīcas, kurās ir izveidojies gultasvietu deficīts, nespēja viņus uzņemt. 1. februārī vectēvs nomira mājās. 

«Viņi saka — gaidiet!» dusmīga ir Bellas māte Jana Lina. Nikni žestikulējot, viņai no vēnas gandrīz izslīd intravenozā adata. «Bet cik ilgi mēs varam gaidīt?! Vienu savējo jau esam zaudējuši!»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu