Lai neviens nezina • IR.lv

Lai neviens nezina

8
Aivars Ozoliņš

Valsts drošības dienests pats izprovocējis sabiedrības šaubas par tā rīcību

Skandāls ap Valsts drošības dienesta jauno ēku ir sabiedrisko attiecību katastrofa, kurai nevajadzēja notikt. Tomēr notiekošais ir drošības iestādes vadītāju ap sevi uzpūstā slepenības burbuļa likumsakarīgas sekas.

Lietas būtība ir vienkārša. Teikas apkaimes iedzīvotāji vēlētos, lai bijušā velotreka teritorijā Brīvības gatvē 207 būtu parks, taču līdz pagājušajai nedēļai nezināja, ka valdība jau 2017. gadā nolēmusi, ka tur būvēs jaunu VDD ēku. Droši vien skandāla nebūtu, ja valsts amatpersonas būtu pratušās laikus pateikt, ko tieši paredzēts tur būvēt.

Aktīvisti publicēja iniciatīvu portālā Manabalss.lv 19. decembrī. 11. janvārī jau bija savākti tās iesniegšanai Saeimā nepieciešamie 10 tūkstoši parakstu, bet 20. janvārī iniciatori iesniedza Saeimā jau vairāk nekā 15 tūkstošus parakstu pret «biroja ēkas» būvēšanu. Un tikai pēc tam, 22. janvārī, VDD atklāja, kam šī «biroja ēka» paredzēta. Uzzinājām, ka arī finansējums tai sen piešķirts, projektēšana notiekot, priekšdarbiem jau iztērēti vairāk nekā divi miljoni eiro. Bet to nezinājām tāpēc, ka šai informācijai bija noteikts slepenības statuss, skaidroja VDD.

Un brīnišķīgā sabiedriskā iniciatīva par zaļu vidi Rīgā acumirklī pārvērtās par sabiedrības konfliktu ar VDD, valdību un Latvijas drošību. Jāsecina, ka VDD, kuram dienu un nakti būtu jāvērtē un jānovērš apdraudējumi mūsu drošībai, nebija paredzējis šādu pavērsienu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu