Skaļi signāli • IR.lv

Skaļi signāli

Nellija Ločmele

Kamēr Rīgas dome turpina viltīgi lavierēt starp atlaišanas riskiem kā autobraucējs pa Čaka ielas risām un bedrēm, šonedēļ Damokla zobens skaļi nogāzās pār likvidējamo ABLV banku. 

Aizdomas par naudas atmazgāšanu nav nekāds jaunums (Ir izvērsti par to ziņoja pērn, gan citējām uzraugu secinājumus par plašiem pārkāpumiem Luksemburgas filiālē, gan publiskojām amatpersonu bažas par netīrās naudas apjomiem tepat Rīgā un informējām par astoņām krimināllietām par iespējamām darbinieku nelikumībām), tomēr policijas specvienības ierašanās bankā vienmēr ir ārkārtas situācija.

Kāpēc pretterorisma vienība ar maskām bija vajadzīga kratīšanā, kur vāc pierādījumus jau pirms vairākiem gadiem notikušiem pārkāpumiem, laikam ir retorisks jautājums. Pēc trim nedēļām Parīzē lems, vai Latvija par sistemātiskas naudas atmazgāšanas pieļaušanu pagātnē ir jāiekļauj finansiāli neuzticamo valstu pelēkajā sarakstā, un mēs esam paraugskolēni visu kļūdu labošanā, izņemot kriminālizmeklēšanu. Atmazgāti miljardi, bet cietumi tukši.

Te jāatgādina, ka specoperācija TV kameru starmešos izskatās efektīgi, taču ar to var apžilbināt tikai uz brīdi — būs vajadzīgas reālas apsūdzības un spriedumi. Gaidīsim!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu