Visa ir par daudz • IR.lv

Visa ir par daudz

Jānis Žilde, TVNET žurnālists, mūzikas kritiķis

Grupas Astro’n’out jaunais albums Multivitamīnu multipaka popsīgākais grupas diskogrāfijā

Elektriskā ģitāra populārajā mūzikā jau labu laiku kā kritusi nežēlastībā. Cita pēc citas grupas, kas savu skanējumu balstījušas ģitārmūzikas estētikā, priekšroku dot elektroniskākām skaņām, ģitārai atvēlot tikai dekoratīvu lomu. Izņēmums nav arī jaunais grupas Astro’n’out albums Multivitamīnu multipaka, kurš droši dēvējams par popsīgāko un dejiskāko grupas diskogrāfijā.

Kopš iepriekšējās plates Urda, kurā grupas līdere Māra Upmane-Holšteine kopā ar mūziķiem vēl nedaudz turējās pie ģitārām un dzīvajām bungām, daudz kas ir mainījies. Astro’n’out pametis bundzinieks Mārtiņš Miļevskis, kas ansamblī bija muzicējis gandrīz no pirmsākumiem, Māra kļuvusi par mammu trešajam bērniņam, kas viņas un Jāņa Holšteina ģimenes dzīves karuseli iegriezis ar jaunu sparu, — tāpēc arī šāds albuma nosaukums Multivitamīnu multipaka. 

«Kad visa būs par daudz,» tituldziesmā skandē Māra, bet kādā intervijā atzīst: «Jā, tas ir par mani, man ir bērni, es netieku galā! Tas ir stāsts par mūsdienām.»

Lai arī pienākumu ir kļuvis vairāk, Māra ir lieliski tikusi galā, spējusi atrast līdzsvaru starp ģimenes un radošo dzīvi. Veiksmīgas izrādījušās vairākas nometnes Vidrižos — ģitārista Mārtiņa Elerta lauku mājās, Raunā pie mūziķa Mikus Frišfelda, Kuldīgā un arī Rīgas dziesmu rakstīšanas nometnē. Divu trīs dienu intensīvs darbs bieži vien ir efektīvāks nekā iknedēļas pulcēšanās mēģinājumu telpā vēlā vakarā pēc trauksmainas darba dienas, kad spēki izsīkuši un radošā doma pagurusi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu