Pirra uzvara • IR.lv

Pirra uzvara

Nellija Ločmele

Atkāpies! Ar šādu rezultātu beigusies vētra Rīgas Satiksmē, ko pagājušajā nedēļā izraisīja valdes vadītāja Anrija Matīsa atklātība intervijā žurnālam Ir par uzņēmumam draudošo maksātnespēju un auditā atklāto naudas izšķiešanu. Dažas dienas ilgušo publisko pamieru ar Rīgas mēru otrdien Matīss pārtrauca, uzrakstot atlūgumu. Turklāt paziņoja, ka attiecībām ar Saskaņu šis solis nevarot kaitēt, jo nekādu attiecību ar partiju Matīsam neesot jau kopš vēlēšanām, kurās viņš neiekļuva Saeimā.

Cik var izlobīt no iesaistīto pusvārdiem, Matīss nav gatavs strēbt RS gadiem vārītos mēslus, kamēr galvenais pavārs Ušakovs pošas gruzdošo mēra krēslu iemainīt pret siltu vietiņu Eiroparlamentā. Kā Matīsa pēcteci domes vadība jau atradusi mazpazīstamu juristu, kurš agrāk bijis pašvaldības policists, bet tagad māca studentiem publisko iepirkumu tiesības. Nekādu konkursu un caurskatāmības — vienu ielikteni žigli nomaina ar citu īstā «varas vertikāles» garā.

Atgriezies! Gluži pretējs, bet tāpat nepatīkams process nupat noticis Latvijas Bankā, kuras vadībā atjaunots korupcijā apsūdzētais Ilmārs Rimšēvičs. Eiropas Savienības Tiesa Rimšēvičam piemēroto drošības līdzekli — aizliegumu uz laiku pildīt pienākumus — pielīdzināja atbrīvošanai no amata un prasīja pierādījumus Latvijas izvirzītajām apsūdzībām. Prokurore nebija gatava šos būtiskos pierādījumus izlaist no rokām, lai tie pāragri nenonāktu pie Rimšēviča, tāpēc valsts zaudēja ES Tiesā. Tas ir nepatīkami, taču jāatceras — īstā tiesa par kukuļņemšanas apsūdzību Rimšēvičam ir tikai priekšā. Laiks rādīs, vai nule piedzīvotā viņam nav Pirra uzvara.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu