Desmit ērgļi • IR.lv

Desmit ērgļi

6
zīmējumi — Shutterstock
Indra Sprance

Kurš no desmit KNAB konkursa kandidātiem būs īstais? Ir intervē trīs publiski zināmos kandidātus, kas metuši izaicinājumu pašreizējam priekšniekam

Prasme pieņemt lēmumus un veidot pozitīvu komandas gaisotni – tās ir tikai divas no prasībām Valsts kancelejas izsludinātajā konkursā KNAB vadītāja amatam. Konkursā pieteikušies desmit, bet pretendentu vārdi ir noslēpums, ko oficiāli atklās novembra sākumā – un tikai tos, kas būs tikuši otrajā kārtā, izturot pārbaudi valsts noslēpuma pielaidei. Tomēr četri kandidāti paši apstiprinājuši savu dalību: bez pašreizējā biroja priekšnieka Jaroslava Streļčenoka arī ekspolitiķis Māris Gulbis, pensionētais policijas darbinieks Haralds Laidiņš un jurists Rihards Bunka.

Neoficiāli Ir zināms, ka pretendentu vidū ir arī Kristaps Zakulis, kas janvārī šķīrās no FKTK vadītāja posteņa, un policijas Iekšējās drošības biroja darbinieks Iļja Boronovskis. Abi šo informāciju nekomentē. Iespējams, konkursā pieteicies vēl viens vai divi pašreizējie KNAB darbinieki.

Kādas ir kandidātu izredzes? Ja gaismā nebūtu nācis fakts, ka septembrī KNAB iekšienē pazuduši operatīvās izstrādes lietas materiāli, iespējams, vislielākās izredzes nonākt līdz Saeimas balsojumam būtu Streļčenokam. Taču skandāls tās krietni pabojājis. Labā ziņa – slepenie materiāli birojā tomēr atradušies, taču jautājumi par notikušā apstākļiem un atbildīgajiem ir atklāti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu