Inna un Bella ies Lielajā suņu pastaigā • IR.lv

Inna un Bella ies Lielajā suņu pastaigā

4
Inna zīmē asprātīgas atklātnītes, kuru galvenā varone ir Bella, un par tām iekasētā nauda nonāk suņu patversmei
zane mače

 

Maskavietei Bellai pirms septiņiem gadiem izdevās paglābties no lodes. Tobrīd, kad juriste un māksliniece Inna Kogana pieaugušo suni pamanīja sēžam sabiedriskā transporta pieturā, Krievijas galvaspilsētā bija ieviesta klaiņojošo dzīvnieku izšaušana. Diena bija salta. Termometra stabiņš bija noslīdējis līdz -28 grādiem. Steidzoties uz darbu juristu birojā, sieviete pieturā pamanīja netīru, nosalušu suni. Noprieda – nākot mājās, atnesīs tam kaut ko ēdamu, tad sabijās – ja nu vakarā dzīvnieka te vairs nebūs? Inna nolēma rīkoties nekavējoties un, nobastojot darbu, aizveda Bellu mājās. 

To, cik sunim ir gadu, īsti nezina neviens, Inna spriež – ap 12. Kāda bijusi suņa ielas dzīve, arī ir mīkla, taču dzīvniekam nekad nav bijis uzvedības problēmu. Ienākot Innas mājās, suns sākumā bija uzmanīgs, maziem solīšiem iepazina savu jauno dzīvi. «Viņai patīk sabiedrība, citi suņi un cilvēki,» Bella vairāk priecājas par pastaigu pilsētā, nevis mežā. «Bella ir mierīgs suns, viņa vispar ir dāma, pilsētnieciska,» saka Inna, un Bella, tērpta lietusmētelītī, rāmi guļot uz līdzpaņemtā paklājiņa kafejnīcā Pagalms, to apstiprina. Sestdien abas gatavojas doties Lielajā suņu pastaigā.

Innas saknes meklējamas Latvijā, te mitusi viņas vecvecmāmiņa. Nu uz Rīgu atvedis vīra darbs. Ģimene kopā ar Bellu un diviem mazuļiem Rīgā dzīvo divus gadus un ir aktīvi iesaistījusies pilsētas dzīvē. Lai lauztu cilvēku nedraudzīgo attieksmi pret dzīvniekiem pilsētā, Inna kopā ar organizāciju Dzīvnieku draugs kopš pagājušā gada rīko akciju Draudzīgs suns draudzīgā pilsētā, kuras mērķis ir radināt sabiedrību pie tā, ka «suns nav zilonis trauku veikalā». Bella gandrīz vienmēr visur dodas kopā ar saimniekiem, ar auto apceļo Eiropu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu