Asiņainie sūtņi • IR.lv

Asiņainie sūtņi

4
Harijs Sarfo augstas drošības režīma cietumā netālu no Brēmenes, kur viņš izcieš trīs gadu cietumsodu.

Bijušais Daesh rekrūtis atklāj, kā teroristu grupējums izveidoja globālu slepkavu tīklu, lai īstenotu uzbrukumus citās valstīs

Ticot, ka viņš pilda savu aicinājumu, Harijs Sarfo pērn pameta savas mājas Brēmenes strādnieku rajonā un četras nākamās dienas mēroja ceļu, lai nokļūtu islāmistu grupējuma Daesh kontrolētajā teritorijā Sīrijā. Pat nepaspēja īsti atpūsties, kad viņu un vēl vienu draugu no Vācijas apciemoja Daesh slepenā dienesta pārstāvji, slēpjot sejas aiz maskām. Viņi paziņoja, ka eiropieši Sīrijā vairs nav vajadzīgi. Patiesībā viņi ir nepieciešami vietās, no kurienes ieradušies, lai palīdzētu grupējumam īstenot iecerēto globālā terora kampaņu.

«Viņi runāja diezgan atklāti. Stāstīja, ka Eiropas valstīs dzīvo jau diezgan liels skaits cilvēku, kuri gaida komandu, kad uzbrukt eiropiešiem,» Sarfo stāsta intervijā The New York Times, kas notiek augstas drošības režīma cietumā netālu no Brēmenes. «Un tas viss bija vēl pirms uzbrukumiem Briselē, pirms uzbrukumiem Parīzē.»

Vīri ar maskētajām sejām paskaidroja: lai gan viņiem jau izdevies labi iesakņoties atsevišķās Eiropas valstīs, vēl aizvien esot jāatrod vairāk potenciālo uzbrucēju, it īpaši Vācijā un Lielbritānijā. «Viņi jautāja: vai tu gribētu atgriezties Vācijā, jo tieši tas mums pašlaik visvairāk vajadzīgs? Un visu laiku atkārtoja, ka vēlas daudzus uzbrukumus, kas vienlaikus notiek vairākās vietās.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu