Neatbildētie jautājumi • IR.lv

Neatbildētie jautājumi

2
Ingas Koļegovas brālis Māris Zudāns.
Ieva Cielava

Lielākās neskaidrības par Ingas Koļegovas deklarācijām saistītas ar viņas ienākumiem no uzņēmuma Pallogs un tālāku šīs naudas kustību

Uzņēmumu Pallogs 2001. gadā nodibināja Koļegovas brālis Māris Zudāns uz pusēm ar biznesa partneri Elmāru Švirkstu, bet 2005. gadā savas daļas uzdāvināja māsai. No 2009. gada uzņēmums sāk maksāt dividendes, un Koļegovas deklarācija liecina, ka viņa saņemto naudu kā aizdevumus vai dāvinājumus nodevusi atpakaļ brālim, kurš visu šo laiku turpinājis vadīt Pallogs. «Taisnīgi likās naudu atdot cilvēkam, kas to nopelnījis,» Koļegova skaidrojusi Latvijas Radio.

Kopumā dividendēs Koļegova saņēmusi 1,46 miljonus eiro. Kāpēc gadiem ilgi turpinājusies šāda naudas pārpumpēšanas «shēma», skaidri nav saprotams, taču ģimene noliedz aizdomas, ka tādējādi uzņēmumā būtu finansētas aplokšņu algas.

Deklarācijas arī nesniedz pilnīgu skaidrību par aizdevumiem un to atmaksu, turklāt tajā pieļautas dažādas kļūdas, kuru dēļ ir grūti izsekot naudas kustībai. Piemēram, gadu laikā aizdevumu summas sarūk, taču deklarācijā neparādās attiecīgi gūtie ienākumi no šo parādu atmaksas. Visbeidzot, lai gan Koļegovas daļu skaits uzņēmumā (50%) nav mainījies, dažādos gados mainās viņas saņemto dividenžu īpatsvars. Koļegova norādījusi, ka nevar atbildēt par uzņēmuma darbību, un ieteikusi jautājumus uzdot valdei, tāpēc telefoniski sazinājāmies ar Māri Zudānu. Uz visiem jautājumiem viņš atbild mierīgā, sagurušā tonī, radot iespaidu, ka mediju jautājumi viņam ir apnikuši.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu