Bailēm ir cena • IR.lv

Bailēm ir cena

1
Kitija Tigule.
Ieva Alberte

Pēc piedzīvotajiem teroraktiem Parīze un Brisele ir atkal pieprasīti galamērķi, novērojusi Kitija Tiguleceļojumu tehnoloģiju uzņēmuma Amadeus vadītāja Latvijā

Pilna tūristu ir beķereja Vecrīgā iepretim Kitijas Tigules darbavietai – ceļojumu tehnoloģiju uzņēmumam Amadeus. Globālajā kompānijā, kas uztur arī aviobiļešu rezervēšanas sistēmu, Tigule strādā vairāk nekā 15 gadu, desmit gadus vadījusi Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociāciju un šā gada jūnijā izvēlējusies darbu turpināt kā viceprezidente. Tigule ir īstais cilvēks, kam jautāt, kā mainījušies ceļošanas paradumi teroraktu ietekmē. Viņa nevairās no temata un runā brīvi – vadība nav devusi nekādas norādes, kā starptautiskajam uzņēmumam par to runāt publiski, atstājot to katra paša ziņā. «Terorisms ir kļuvis par daļu no mūsu dzīves. Jautājums tikai, kurā pilsētā būs nākamais viņu mērķis,» nosvērti saka Tigule. Ar ceļotāju emocijām ikdienā sastopas tūroperatori, kuri nogādā ceļotājus atpakaļ Latvijā. 

Tigule rāda datus par šā gada jūliju – meklēšana norāda interesi par konkrēto vietu, un parasti arī pēc tam tiek pirkta aviobiļete. «Parīze atkal ir topa galamērķis. Arī Briselei sasniegts agrākais rezervējumu skaits,» stāsta Kitija. Trīs mēneši – tik ilgs laiks esot vajadzīgs, lai cilvēki aizmirstu nelaimi un dotos uz vietu, kur nesen sprāgusi bumba vai notikusi apšaude. «Nevaru paskaidrot, kāpēc tieši trīs mēneši, taču tā tas ir. To rāda dati,» Kitija saka.

Pērn šajā laikā visā Amadeus sistēmā visvairāk meklētās pilsētas no Latvijas datoriem bija Parīze, Barselona, Milāna, Londona, Roma, Tenerife, Bangkoka, Prāga. Šogad – Barselona, Milāna, Londona, Maskava, Ņujorka. Parīze ierindojas 9. vietā, un Brisele arī ir desmitniekā. Parīze ar katru nedēļu tiek meklēta aizvien vairāk un virzās uz topa augšgalu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu